Четирима са кандидатите за кмет на общината след смъртта на

...
Четирима са кандидатите за кмет на общината след смъртта на
Коментари Харесай

Забраниха алкохола в деня на изборите в Нова Загора

Четирима са претендентите за кмет на общината след гибелта на Николай Грозев

Българска социалистическа партия и Демократична България поддържат общ самостоятелен претендент

Със заповед на краткотрайния кмет на община Нова Загора Ивайло Енев на територията на общината бе неразрешена продажбата на алкохолни питиета в комерсиалните обекти и заведенията за публично хранене и използването им на публични места на 3 юли, неделя, за времето от 7 до 20 часа. Изключение се прави за публични заведения, в които се организират всеобщи тържества като сватби, кръщенета и други. На този ден, 3 юли, ще се проведат частични избори за кмет на общината след неочакваната гибел на 24 април т.г. на досегашния кмет Николай Грозев, който караше 15-ата си година на този пост.

Николай Грозев беше от ГЕРБ. Сега партията на Бойко Борисов издига за поста Галя Захариева, която има зад тила си 4 мандата като народен представител, била е и зам-кмет на общината.

Другият партиен претендент на тези избори е Димитър Ковачев, представител на партия " Възраждане ". Той е лекар на науките по биология. Дълги години е работил в новозагорската компания " Млечен път ".

Останалите двама претенденти са издигнати от инициативни комитети. Кремена Петрова, икономист по образавание, е известна като уредник на митингите за чист въздух в Нова Загора. Тя се поддържа от структурите на Българска социалистическа партия и на Демократична България.

Първоначалната концепция била четирите партии от досегашната ръководеща в страната коалиция да застанат зад общ претендент, само че в последна сметка от " Продължаваме промяната " и Има Такъв Народ заложиха на самостоятелния Иван Игнатов. По обучение той е еколог, работи в частно сдружение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР