Четирима обещаващи млади играчи от Драфта на НБА през 2017

...
Четирима обещаващи млади играчи от Драфта на НБА през 2017
Коментари Харесай

Лонзо Бол и още трима млади таланти стават свободни агенти през 2021 година

Четирима обещаващи млади играчи от Драфта на НБА през 2017 ще станат лимитирани свободни сътрудници след края на сезон 2020/21, откакто не реализираха съглашение с тимовете си за продължение на изтичащите им след година контракти. Това са тежкото крило на Атланта Хоукс Джон Колинс, пойнт гардът на Ню Орлиънс Пеликанс Лонзо Бол, " четворката " на Чикаго Булс Лаури Марканен и центърът на Бруклин Нетс Джарет Алън.



Лонзо Бол бе определен с " пик " №2 от Лос Анджелис Лейкърс преди три години и половина, само че бе " трейднат " в Пеликанс през юли 2019 като част от договорката по прекосяването на суперзвездата Антъни Дейвис при " Езерняците ". Финландският стрелец Марканен бе определен под №7 механически от Минесота Тимбъруулвс, само че на процедура в първите си три сезона игра за Чикаго. 213-сантиметровият финландец неотдавна изрази предпочитание да се обвърже с дълготраен договор с " Биковете ", само че до съглашение по този начин и не се стигна. Избраният под №19 от Атланта Хоукс Джон Колинс загатна за сериозен капацитет през миналия сезон, в който получи и наказване от 25 мача при започване на ноември 2019 година поради нарушение на анти-допинговата политика на лигата. Джарет Алън пък е неизменима част от ротацията на Бруклин Нетс. Той бе определен от " Мрежите " с " пик " №22.



Въпреки неналичието на договорка сред въпросните организации и играчи, отборите ще имат надзор и последната дума по отношение на това дали съответният баскетболист ще остане в тима и след края на сезона или ще продължи кариерата си другаде. Това е по този начин, защото статусът на стеснен свободен сътрудник разрешава на даден тим да задържи играча в състава си, в случай че се съгласи с оферта, която му е препоръчана от различен отбор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР