Четирима израелци, заподозрени в извършване на насилие срещу палестинци миналата

...
Четирима израелци, заподозрени в извършване на насилие срещу палестинци миналата
Коментари Харесай

Четирима израелци са задържани за насилие в Западния бряг

Четирима израелци, обвинени в осъществяване на принуждение против палестинци предходната седмица в окупирания Западен бряг, са били арестувани по силата на противоречива мярка за сигурност, заяви в сряда чиновник на Министерството на защитата.

В рядко срещан случай министърът на защитата Йоав Галант издаде заповеди за административен арест против тях - мярка, която нормално е непокътната за палестинците.

Административният арест е противоречива мярка, при която обвинените се задържат без обвиняване или правосъден развой за интервали до шест месеца, които могат да бъдат подновявани.

Четиримата арестувани са упрекнати в присъединяване в насилието на Западния бряг предходната седмица и в " застрашаване на живота на почтени хора ", съобщи служителят пред Агенция Франс Прес при изискване за анонимност заради деликатността на въпроса.

Те са упрекнати и в увреждане на палестинска благосъстоятелност и подпалване на коли.

Израел е окупирал Западния бряг от Шестдневната война през 1967 година и с изключение на анексираният Източен Йерусалим, територията понастоящем е дом на към 490 000 израелци, които живеят в селища, считани за противозаконни според интернационалното право.

Насилието на територията се усилва от началото на предходната година, а размириците от предходната седмица се случиха малко откакто двама палестинци гръмнаха четирима израелци покрай еврейското населено място Ели в северната част на Западния бряг. По-късно нападателите бяха убити.

Според палестинското придвижване " Хамас " нападението на палестинците е в отговор на смъртоносна офанзива, осъществена предходния ден от израелската войска в Дженин.

След нападението край Ели стотици еврейски заселници нахлуха в палестинското село Турмус Айя, където нападнаха жителите и подпалиха имущество и коли.
 Израел разполага спомагателни сили в окупирания Западен бряг
Израел разполага спомагателни сили в окупирания Западен бряг

След като през вчерашния ден палестински въоръжени откриха огън по израелци

При последвалите конфликти с израелските сили е убит един палестинец .

В петък израелската войска призна, че " не е съумяла " да предотврати нападението на еврейските заселници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР