Четирима играчи от Топ 20 на световната ранглиста ще участват

...
Четирима играчи от Топ 20 на световната ранглиста ще участват
Коментари Харесай

Четирима от Топ 20, двама шампиони и носител на титла от “Големият шлем“ в Sofia Open 2022

Четирима играчи от Топ 20 на международната класация ще вземат участие в седмото издание на Sofia Open. Надпреварата от категория ATP 250 ще се организира от 25 септември до 2 октомври в „ Арена Армеец ”. Списъкът със декларираните тенисисти е повече от впечатляващ.

Голямото събитие ще е завръщането на първенеца от 2017 година Григор Димитров. Българската звезда на международния тенис ще играе за първи път пред родна аудитория след популярния му надвит път преди пет години, когато прегази Йежи Янович, Виктор Троицки, Николоз Басилашвили и Давид Гофен по пътя към трофея в София.

Друг тенисист, вдигал шампионската купа в „ Арена Армеец ”, е Яник Синер. Италианският суперталант стана първенец в последните две издания на Sofia Open, а през тази година завоюва шампионата на клей в Умаг за шестия си трофей на сингъл в кариерата. През юли Синер стигна четвъртфинал на „ Уимбълдън ” и даже поведе с два сета на бъдещия първенец Новак Джокович.

Хуберт Хуркач е най-високо класираният в международната класация към датата на подаване на поръчките тенисист. 196-сантиметровият поляк е десети, което е с едно място зад върховото му класиране, датиращо от ноември предходната година. Този сезон Хуркач стана първенец на влиятелната тревна конкуренция в Хале, размазвайки във финала за единствено 63 минути международния №1 Данийл Медведев. В годишната ранглиста на АТР полякът е девети и е на прага за втори следващ път да се класира за финалите на асоциацията в Торино.

Пабло Кареньо Буста е още един от преследващите място в заключителния шампионат за годината. Шампионът от „ Мастърс “-а в Монреал този месец е 12-и на единствено 600 точки зад осмия Александър Зверев. Кареньо Буста е някогашен №10 в света и повторен полуфиналист на US Open, а предходната година завоюва бронзов олимпийски орден.

Гаел Монфис ще играе за трети път на Sofia Open. Един от най-големите шоумени в актуалния тенис завоюва 15-ата си купа от шампионат на АТР през януари в Аделаида, а същия месец бе и четвъртфиналист на „ Аустрелиън оупън ”. В дебюта си в „ Арена Армеец ” през 2019-а Монфис бе полуфиналист, а предходната година отстъпи на финала пред Яник Синер.

Лоренцо Музети, различен огромен гений на италианския тенис, ще направи второто си появяване пред българска аудитория. Неговата звезда изгря през март предходната година с полуфинала на шампионата АТР 500 в Акапулко. Миналият месец 20-годишният италианец завоюва първата си АТР купа, побеждавайки Карлос Алкарас на финала в Хамбург. По този метод Музети проби в Топ 30 на света и на вървящия сега US Open за първи път е подложен в шампионат от „ Големият шлем “. Италианецът също по този начин е трети в класацията за присъединяване на NextGen финалите в Милано.

Веднага след него в това нареждане е Холгер Руне, който ще играе за първи път на Sofia Open. Още в третия си сезон като експерт датският младеж завоюва и първата си АТР купа, побеждавайки на шампионата в Мюнхен. Руне също стигна полуфинал в Лион и четвъртфинал на „ Ролан Гарос ”.

Петият по пътя към Милано - Джак Дрейпър, е един от най-прогресиращите играчи през сезона. 20-годишният британец скочи с над 200 места в международната класация след три трофеи от сериите „ Чалънджър ”, четвъртфинал на „ Мастърс “-а в Монреал, полуфинал в Ийстборн и четвъртфинал в Уинстън-Сейлъм предходната седмица.

В София ще се появи още един обещаващ гений в лицето на Иржи Лехечка. 20-годишният чех скочи с над 80 места в международната класация след полуфинала на АТР 500 шампионата в Ротердам и купата на „ Чалънджър ” в Либерец този месец.

Избраният за „ Мистър Sofia Open ” през 2020 година Николоз Басилашвили ще играе за четвърти път в „ Арена Армеец ”. Полуфиналист от 2017 година, през актуалният сезон грузинецът може да се похвали с край в Доха и четвъртфинал в Мюнхен.

В " Арена Армеец " ще забележим още един от шоумените в тура - Александър Бублик. Миналата година той се контузи в деня пред първия си мач на Sofia Open и не съумя да дебютира пред българска аудитория. Роденият в Русия представител на Казахстан стана първенец през февруари в Монпелие, а стигна също полуфинал в Нюпорт.

С „ уайлд кард ” в главната скица на Sofia Open влиза трикратният първенец в шампионати от “Големият шлем “ и някогашен №3 в международната класация Стан Вавринка.

Последните двама тенисисти, влизащи по ранкинг в главната скица на Sofia Open, ще бъдат избрани най-късно на 24 септември. Тъй като шампионатът в София е предшестван от шампионати в Метц и Сан Диего, по правилника на АТP конкуренция от същата категория е задължена да даде два от така наречен special exempt. Това значи, че в случай че тенисист, признат да играе в квалификациите в „ Арена Армеец ”, стигне край в Мец или Сан Диего, той ще влезе непосредствено в главната скица в София заради неспособност да се включи в пресявките. Ако няма сходен случай двете места ще бъдат дадени на играчи от листата на чакащите в София. Към момента тя се оглавява от Алексей Попирин (Австралия), следван от Марк-Андреа Хюслер (Швейцария).

 

Потвърдени участници за Sofia Open 2022

Име                                        Държава                  Позиция в ранглистата на АТP

Хуберт Хуркач                       Полша                      №10

Яник Синер                           Италия                      №13

Пабло Кареньо Буста           Испания                   №15

Григор Димитров                 България                  №19

Гаел Монфис                        Франция                    №24

Лоренцо Музети                  Италия                     №30

Холгер Руне                           Дания                      №33

Николоз Басилашливи        Грузия                       №35

Алехандро Давидович        Испания                     №39

Оскар Оте                            Германия                   №41

Филип Краинович                Сърбия                      №44

Александър Бублик             Казахстан                  №47

Джак Дрейпър                      Великобритания       №53

Фабио Фонини                     Италия                       №60

Иржи Лехечка                       Чехия                          №61

Лоренцо Сонего                   Италия                      №63

Иля Ивашка                          Беларус                     №73

Бернабе Сапата Мирайес   Испания                    №79

Роберто Карбайес Баена    Испания                    №80

*Стан Вавринка                    Швейцария               „ уайлд кард “

Билетите за супертурнира Sofia Open 2022 са в продажба – онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

До края на днешния ден (30 август) е годна специфичната промоционална оферта с 20% понижение на билетите за седмото издание на Sofia Open.

Вземете билети в този момент:  https://www.eventim.bg/bg/bileti/sofia-open-2022-sofia-sports-hall-arena-armeec-569177/event.html
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР