Четирима футболни съдии от Малави получиха доживотни наказания за приемане

...
Четирима футболни съдии от Малави получиха доживотни наказания за приемане
Коментари Харесай

Футболни съдии от Малави бяха наказани до живот за подкуп от 5 долара

Четирима футболни съдии от Малави получиха доживотни санкции за приемане на рушвет и опит за споразумяване на мач. Облагата за основния рефер Азис Ниренда, асистентите му Либамби Чисамби и Стефано Гомани и четвъртият арбитър Джими Фири е била на обща стойност пет $, написа Nyasa Times.

Четиримата са получили 20 $, с цел да обезпечат победа на " Нчало юнайтед " при гостуването на " Читипа юнайтед " за купата на Малави на 13 юни тази година. Въпреки старанието на реферите обаче гостите отпаднали от шампионата. В постоянното време и продълженията мачът приключил 1:1, а при дузпите домакините спечелили с 4:2.

След края на срещата се разразил скандал. Представителите на " Нчало юнайтед " поискали от реферите да върнат 15 $, защото сделката не била изпълнена. Случаят стигнал до локалната футболна федерация посредством медиите.

" Когато извършиш сходно закононарушение, наказването би трябвало да бъде до живот ", съобщи генералният секретар на Асоциацията на футболните съдии в Малави Крис Каличеро. Председателят на футболната федерация Алфред Гунда приветства наказването и съобщи, че ще има последици и за клуба, подкупил реферите.

" Не съм взел никаква част от парите. Толкова е тъжно, че съдийската ми кариера завършва по този метод ", сподели един от помощник съдиите, Лимбани Чисамби.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР