Четирима души са загинали, а 38 са ранени по първоначални

...
Четирима души са загинали, а 38 са ранени по първоначални
Коментари Харесай

Четирима са загинали, а 38 са ранени по първоначални данни при взрива в Истанбул

Четирима души са починали, а 38 са ранени по първични данни при гърмежа на пешеходния бул. " Истиклял " в центъра на Истанбул, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, базирайки се на валията на Истанбул.

Както мощна детонация стана през днешния ден към 16.20 ч. локално време (15.20 ч. българско) на оживения бул. край площад Таксим. На мястото бяха изпратени огромен брой коли за спешна помощ и пожарни коли, а регионът беше отцепен от полицията.

Засега не се оповестява нищо за повода за гърмежа. 

Валията на Истанбул Али Йерликая сподели по-рано, че има жертви при детонацията.

" Има починали и ранени хора. Ще осведомяваме обществеността за развоя на събитията ", заяви валията на Истанбул. 



Истанбулската прокуратура е почнала следствие по отношение на детонацията. Назначени са петима прокурори, които да водят следствието.

Междувременно Висшият съвет за радио и телевизия (RTUK), турксият медиен регулатор, заяви в изказване до медиите, че съдът е наложил възбрана за разпространение на вести за гърмежа в Истанбул. 

" Всички институции и организации на нашата страна организират бързо, подробно и дейно следствие на случая ", съобщи Фахреттин Алтун, шеф по връзките на турското президентство, във връзка на случая.

" Приканваме медийните организации да бъдат виновни, да не се доверяват на дезинформационно наличие, идващо от обществените медии, и да се базират на изказванията на съответните обществени органи ", добави той, представен от частната телевизия НТВ.

Турският Червен полумесец заяви в Туитър, че след детонацията в лечебните заведения в региона са били осъществени доставки на кръв. " В момента няма незабавна потребност от кръв ", заяви Червеният полумесец.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР