Четирима директори на РИОСВ са си подали оставките заради неуредици

...
Четирима директори на РИОСВ са си подали оставките заради неуредици
Коментари Харесай

Четирима директори на РИОСВ хвърлили оставки, Ревизоро очаква още

Четирима шефове на Регионална инспекция за опазване на околната среда са си подали оставките поради неуредици в бранша и занемарени от години проблеми.

Това съобщи екоминистърът Емил Димитров по време на Общото заседание на Националното съдружие на общините в София.

Става дума за шефовете на Пловдив, Перник и две морски общини, сподели Ревизоро, непожелавайки да посочи последните две общини. Той добави възмутено: " От 16 индивида - 4 към този момент са си подали оставките,.... не желаят поради непознати грехове да заплащат сметката ".

Емил Димитров изясни за шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив, че през вчерашния ден го е освободил. Той бил от 3 седмици на поста, а към този момент носел виновност за нерешени проблеми.
 Ревизоро няма фрагменти след акциите но Рамбо
Ревизоро няма фрагменти след акциите но Рамбо

Хората не желали да работят в страна, в която каквото и да създадат ги арестуват

" Днес освободих шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив , тъй като има в Садово едно бунище един човек на 4 пласта е загробвал всички боклуци до реката, издавал е фактури за тези боклуци, то е било районно хранилище, само че него не могат да го намерят. Защо този шеф, който е от три седмици да носи отговорност. Аз го намалих от зам.-изпълнителен шеф на Национална дирекция, в този момент си го прибрах още веднъж в София ", изясни екоминистърът.

" Нямам очи да ги накарам да отидат да работят ", сподели Димитров.

Шефката на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник също желала да подаде оставка, всеки ден я викали в Бобов дол, стана ясно от думите на министъра.

Той разполага с 28 писма от шефове и чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнови дирекции в страната, които желаят незабавна среща с него в петък, на която да слагат проблемите си.
 Ревизоро има лист с имена на консултанти, изнудващи кметове за сметищата
Ревизоро има лист с имена на консултанти, изнудващи кметове за сметищата

По думите му доста хора се представяли за Господ

" 28 писма с еднакъв текст. Говорим за водохващанията сега в цялата страната. Има доста ВиК, които нямат позволение за водоползване, ние би трябвало да спрем на няколко града водата. Чакам ги с картите да кажат какво ще се случи. Или ние би трябвало гладко да ги накараме с техните ВиК да подхващат 20-30 година непредприети стъпки за легализиране на водохващания и санитарно-охранителни зони или да спрат да употребяват вода. "

В писмата става въпрос и за противозаконни сондажи, в това число към лечебни заведения, учебни заведения, дребни обитаеми места. " Аз нямам механизъм, в който да им кажа - " не ги затваряйте ", сподели Емил Димитров.

По думите на министъра не може " някой някъде си да не е разрешил всичките си проблеми " и в този момент внезапно да не се дава вода на хората ".

В тази връзка Емил Димитров изиска от всички общини и кметове, членове на НСОРБ, да си оправят сондажите.
 Арестуваха шефа на Басейнова дирекция - Пловдив Обновена
Арестуваха шефа на Басейнова дирекция - Пловдив

Прокуратурата претърсва постройката и иззема документи

Той очаквал, че на срещата в петък ще му кажат, че в случай че би трябвало да се решат проблемите във ВиК бранша, половин България би трябвало да спре да пие вода.

" Ако не изпълнят закона, би трябвало да вървят в пандиза, поголовно си дават оставките. Те пишат писма, видяха министъра си арестуван ", разяснява още Емил Димитров.

На морето пък, в Северна България цикала екологична бомба. Ревизоро не пожела да изясни обаче: " Ще напиша какво се случило, кой е отговорен и в случай че някой реши, че някой е отговорен, че някой кмет си е заустил канализацията във водата, оправдавам се доста, ще бъде върхът на нахалството ".

Емил Димитров направи разбор на ВиК бранша. " Има доста положителни, има и доста зле. Най-печелившите са най-губещи, това ми е най-голямата грижа, моят предходник е в пандиза поради един язовир. Всеки ден виждам водата, да не изпусна нещо. Не може един язовир да се източи за нула време, като образец Дяково, Сливен. Всички държавни ВЕЦ-ове са спрени, доста от частните са спрени ", сподели по тематиката Емил Димитров.

Екоминистърът бе безапелационен, че няма напрежение сред него и премиера и през вчерашния ден са се виждали да разговорят по разнообразни въпроси.

Но въпреки всичко още веднъж се възмути за показното задържане на директорката на Басейнова дирекция - Пловдив.

" Защо тези, които отровиха реката, не бяха задържани с барети , бяха поканени по естествения метод, връчени им бяха обвинявания с юрист, заплатиха си гаранцията, на независимост са, има си досъдебно произвеждане. Другите ги гонят с барети. Добре, че нямаше танкове ", сподели той.

" Има една институция в Министерство на вътрешните работи, която нищо не работи и се усеща ангажирана да покаже резултати, откакто това е резултатът, след това ме питайте по какъв начин да ги накарам да работят. Някой си играе с огъня и не знае какво се случва. Аз ще го доведа до знанието на премиера, тъй като този случай е индикативен ", изясни Емил Димитров.

Оставката му не стояла на дневен ред, мислел да довърши мандата си , стига... да не пречи на някой.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР