Четирима български състезатели по спортна гимнастика ще се борят за

...
Четирима български състезатели по спортна гимнастика ще се борят за
Коментари Харесай

Четерима български гимнастици ще атакуват квота за Париж 2024 на Световните купи догодина

Четирима български състезатели по спортна гимнастика ще се борят за втора олимпийска квота за Париж 2024. Виза за Игрите във френската столица от Световните купи следващата година ще се опитат да завоюват Еди Пенев, Божидар Златанов, Йордан Александров и Димитър Димитров, заяви старши треньорът на мъжкия народен тим Милко Танкушев, който събра част от гимнастиците на първи лагер за новия сезон.

България към този момент има извоювана една квота за Игрите в Париж с помощта на Кевин Пенев, който се класира на 8-о място във финала на прескок на международното състезание в Антверп (Белгия).

" Ние сме от дребното спортове, които имат квота за Игрите в Париж. Това ни дава друго самочувствие, дава тласък за работа на момчетата и ни дава някакво успокоение във връзка с финансирането. Аз мощно имам вяра, че ще вземем още една квота от Световните купи следващата година. С управлението на федерация сме се договорили, в случай че има обикновено финансиране да участваме с четири индивида на тези четири Световни купи. Имаме тъкмо три месеца и половина до първото съревнование. Това е повода да събера на лагер част от момчетата. Това са Димитър Димитров, Божидар Златанов, Теодор Трифонов и Даниел Трифонов. Братята Еди и Кевин Пеневи, както и Йордан Александров ще дойдат в България и ще се причислят към тима сред 10 и 15 януари ", обясни Милко Танкушев.

Наставникът добави, че на Теодор Трифонов и на Даниел Трифонов ще разчита за присъединяване на европейското състезание и в Световните чалъндж купи.

" Към Теодор Трифонов има упования, тъй като има европейско състезание и Чалъндж купи. Ако не го употребявам в надпреварите, от които се печелят квоти, ще го употребявам за тези купи, които са във Варна, в Осиек, в Копер, в Мерсин. Целта е и да създадем един прекрасен тим за европейския шампионат ", изясни наставникът на родните гимнастичци и посочи, че съчетанията на състезателите ще бъдат усложнени.

" Ще има смяна в съчетанията. Те би трябвало хем да се усложнят, хем да се изчистят, само че ще би трябвало да търсим и сигурност, тъй като с тези начални оценки ще им е доста мъчно да се преборят с конкуренцията и те го знаят ", приключи Милко Танкушев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР