Четирима български министри представиха днес в различни комисии на Европейския

...
Четирима български министри представиха днес в различни комисии на Европейския
Коментари Харесай

Български министри представиха приоритетите си в Брюксел

Четирима български министри показаха през днешния ден в разнообразни комисии на Европейския парламент целите на българското председателство в своите области. На въпроси на евродепутатите отговаряха министрите на околната среда и водите Нено Димов, на финансите Владислав Горанов, на земеделието Румен Порожанов и на външните работи Екатерина Захариева.


Европейските депутати са добре настроени към България, счита Екатерина Захариева, която беше изслушана в две комисии.
Екатерина Захариева - министър на външните работи: И от ръководителя на комисията, и от един от немските депутати чух признателност към България и българския народ за спасението на българските евреи. Нещо, което безусловно ме просълзи, тъй като това е нещо, с което българският народ в действителност може да се гордее.
Доволен от представянето си беше и министър Горанов, който с изключение на по данъчни тематики, дава отговор и на въпроси за българския климат, поради който чужденци да се местят да живеят в България.
Владислав Горанов - министър на финансите: Не усетих експанзия от нито един член на комисията, в случай че това имате поради. Въпросите бяха извънредно смислени в посока на това, че имаме потребност от по-бърз прогрес по някои от досиетата, които се преглеждат от нашия съвет.
Екоминистърът Нено Димов трябваше да дава отговор на въпроси за качеството на питейната вода, замърсяването на въздуха и проектите за Пирин.

Депутати от разнообразни политически групи не му икономисаха рецензии за това, че, съгласно тях, слага под подозрение климатичните промени и въздействието им върху океаните. Ненов назова тези въпроси " персонални " и сподели, че в Брюксел в качеството си на български министър и председателстващ Съвета по околна среща.
Нено Димов - министър на околната среда и водите: Ама вижте, не е казано, че би трябвало всички евродепутати да ми имат доверие. В края на краищата е ясно, че има политически консенсус и този политически консенсус ще бъде непокътнат и по време на Българското председателство.
Преди днешното чуване на министрите, групата на Зелените в Европарламента показа отчет за корупцията в Европейски Съюз и в частност България, озаглавен " Обърканата битка с корупцията в България и потребността от воля в институциите на Европейски Съюз ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР