Четирима българи на възраст между 35 до 51 години са

...
Четирима българи на възраст между 35 до 51 години са
Коментари Харесай

Нашенци изтеглиха над 2 милиона евро от картите на европейци, но френски съд им разказа играта

Четирима българи на възраст сред 35 до 51 години са наказани във Франция на отнемане от независимост сред 3 и 5 години поради транзакции на стойност над 2 милиона евро, осъществени с кредитни карти, чиито данни били откраднати във Франция, съобщи Франс прес. Издадени са заповеди за ареста на четиримата, които се явиха пред съда във вторник, само че не участваха на произнасянето на присъдата през вчерашния ден. Властите са получили сигнал за закононарушенията с интернационален детайл през 2007 година след серия недоволства на поданици на Западна Франция. Те алармирали за подозрителни преводи, осъществени от техните сметки в Южна Африка.

Разследването посочило, че данните на кредитните им карти са били откраднати на бензиностанции, където на автоматизираните устройства били сложени скимиращи устройства, позволяващи да се копира информацията от магнитната лента на картата. След това нарушителите записвали данните на празни карти и правили транзакции в Южна Африка, Италия, Гърция и на други места.

Благодарение на научните проучвания в региона на мобилните връзки френската жандармерия разкрила мрежа от нарушители, които към този момент работили в Дания и в Германия. Освен това били открити към двадесет бензиностанции във Франция, употребявани за кражба на данни. След обиски в Германия и в България били открити 5340 подправени кредитни карти и 10 633 осъществени противозаконни транзакции на стойност 2,04 милиона евро.

Обвинението счита, че 46-годишният Георги Мартинов, строителен бизнесмен, е бил финансистът на групата. Съдът в Рен му наложи присъда от 5 години затвор и санкция от 100 000 евро.

35-годишният Мартин Златарев получи присъда от 3 години затвор и 15 000 евро. 49-годишният Елин Елин, показал се като управител, беше наказан на 4 години затвор и санкция от 80 000 евро. 51-годишният Веселин Милушев, който се показва като студент, е бил наказан на 4 години затвор и санкция от 30 000 евро.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР