Четирима афганистанци, опитали да преминат незаконно през границата на страната

...
Четирима афганистанци, опитали да преминат незаконно през границата на страната
Коментари Харесай

Арестуваха 4-ма афганистанци, опитали да влязат в Сърбия през България

Четирима афганистанци, пробвали да преминат нелегално през границата на страната със Сърбия, са хванати от гранични служители на реда.

Районен съд – Кюстендил взе ограничения за неотклонение „ Задържане под стража " във връзка с 4 - ма души, трима от които малолетни, жители на Афганистан. Всички те са привлечени от прокуратурата в качеството им на обвинени за това, че на 17 ноември 2023 година, в региона на „ Побит камък ", община Трекляно, на към 50 метра от линията на държавната граница, са създали опит да излязат през границата на страната за Република Сърбия, без позволение на надлежните органи на властта и не през избраните за това места.

Липсват безспорни данни за самоличността на непознатите жители, възрастта и правосъдното им минало. Към момента на задържането им, четиримата са били без документ за идентичност. Нямат непрекъснат адрес на територията на България, нямат месторабота, не владеят български език, не е оборена и вероятността същите да са правили и други опити да осъществят същото действие. Допълнителен мотив е, че по делото отсъстват данни обвинените да са влезнали в страната по законен метод, се споделя в претекстовете на арбитър Калин Василев за взимане на най- тежката мярка за неотклонение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР