Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел не изключва

...
Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел не изключва
Коментари Харесай

Себастиан Фетел: Не искам да казвам, че никога не бих се върнал във Формула 1, но времето си лети

Четирикратният международен първенец във Формула 1 Себастиан Фетел не изключва изцяло опцията някой ден да го забележим още веднъж в спорта, макар че разгласи своето отдръпване в края на 2022-а година.

Близо 12 месеца след последното си съревнование немският водач признава, че не възрастта е била причина за решението му, а желанието да прекарва повече време със фамилията си.

" Не желая да споделям, че в никакъв случай не бих го направил, само че времето си лети. Възрастта не бе причина да се отдръпва по начало, само че сигурно не съм го направил, с цел да се върна година по-късно ", съобщи Фетел в изявление за ДПА.

" В момента разполагам с привилегията да извозвам повече време със фамилията и с децата ми. Сега това е приоритет за мен. В последните няколко години преоткрих доста неща и Формула 1, колкото и огромна да е, за мен става все по-малък и по-малък фактор ", добави той.

Все отново 36-годишният играч не се е отказал изцяло от автомобилните съревнования, като сега води договаряния за проби с тимове от международния шампионат за устойчивост.

Самият той споделя обаче, че единственото му предпочитание е да има свободата да прави, каквото пожелае.

" Когато стопирах, моето желание не бе незабавно да се мятам в идващия кокпит. Първо желая да бъда този човек, който има времето да прави това, което пожелае ", приключи Себастиан Фетел.

В своята кариера във Формула 1 германецът победи на четири пъти със международната купа (2010, 2011, 2012 и 2013 г.), като взе присъединяване в общо 299 надпревари, в които записа 53 победи и записва 122 качвания на подиума.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР