Четиридесет и шест земни труса с магнитуд между 3.6 и

...
Четиридесет и шест земни труса с магнитуд между 3.6 и
Коментари Харесай

Десетки вторични трусове в района на Чанаккале

Четиридесет и шест земни труса с магнитуд сред 3.6 и 1.0 по скалата на Рихтер са регистрирани до момента в региона на Айваджък, област Чанаккале, който нощес в 21.23 часа /20.23 българско време/ бе разтресен от мощно земетресение с магнитуд 5.3 по скалата на Рихтер.

Няма жертви от труса, само че шест души са потърсили здравна помощ в локалните лечебни заведения, заяви представител на регионалната работа за спешни обстановки (Афад), предава Българска телеграфна агенция.

По данни на околийското ръководство на Айваджък от мощното земетресение са били разрушени в друга степен към 50 жилища, джамия, учебно заведение, икономически здания, обори в другите села на региона, а по доста от постройките са се образували пукнатини.

В региона са изпратени екипи на Червения полумесец и психолози от регионалната Дирекция към Министерството за фамилията и обществените услуги. Много хора са прекарали нощта на открито от боязън.

Земетресението, което раздруса нощес региона на Чанаккале, се усети и в Истанбул, в региона Мармара, Измир, Бурса, Бандърма и други селища на страната.

От сеизмичната обсерватория Кандилли в Истанбул оповестиха, че трусът е бил с магнитуд 5.5 степен по Рихтер в региона на село Айваджък на дълбочина 8.4 км.

От държавната работа за бедствия (Афад) поправиха магнитуда на 5 степен по Рихтер, с епицентър село Тартъшък, община Айваджък, на дълбочина 5.95 км.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР