Четиридесет и един са новите случаи на COVID-19 в Смолянско

...
Четиридесет и един са новите случаи на COVID-19 в Смолянско
Коментари Харесай

41 новозаразени с COVID-19 в Смолянско, двама починаха

Четиридесет и един са новите случаи на COVID-19 в Смолянско за последните 24 часа. Заразените са на възраст от 20 до 84 година като най-вече още веднъж са от община Смолян – 16. С ковид са открити хора и от останалите 9 общини в района. В Девин са 7, в Златоград – 5; Рудозем – 4; Мадан – 3; Борино – 2; Баните, Доспат, Неделино и Чепеларе – 1.

Сред позитивните е здравна сестра от детско заведение в община Смолян, поради което под карантина са сложени двама от личния състав. Извършена е заключителна стерилизация и през днешния ден с бързи антигенни проби ще бъдат изследвани 35 лица от личния състав, оповестяват от РЗИ.

Четиринадесет са приети в болница – седем в регионалната болница, четирима в МБАЛ-Златоград, трима в МБАЛ-Девин. Двадесет и седем се лекуват в дома под наблюдаване на персонален доктор.

Излекуваните за денонощието с Ковид-19 в региона са 57 души, дехоспитализираните пациенти са 8.

Двама мъже, с съпътстващи сърдечни болести, са умряли. Единият е на 59 година от община Златоград. Той е умрял в болница отвън региона. Другият мъж е на 83 година от община Мадан – в дома си, заяви доктор Мими Кубатева, шеф на РЗИ-Смолян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР