Четиричленен екипаж от мисията Крю-5 (Crew-5), изведен в орбита с

...
Четиричленен екипаж от мисията Крю-5 (Crew-5), изведен в орбита с
Коментари Харесай

10 млн. затаиха дъх! Кораб на Мъск заведе руски космонавт на...

Четиричленен екипаж от задачата " Крю-5 " (Crew-5), изведен в орбита с галактическия транспортен съд " Дракон " на американската компания " СпейсЕкс " (SpaceX), се скачи сполучливо с Международната галактическа станция (МКС) малко преди среднощ българско време в четвъртък.

Екипажът ще остане на борда пет месеца, с цел да прави научни опити, заяви " Ройтерс ", като се базира на американската галактическа организация НАСА.

Мисията включва съветския космонавт Анна Кикина и първия представител на индианската общественост в Съединени американски щати - астронавтът Никол Ман.

Кикина е първият съветски космонавт на борда на американски галактически транспортен съд от 20 години. Тя е в екипажа на кораба " Дракон ", който е благосъстоятелност на притежаваната от милиардера Илон Мъск компания " СпейсЕкс ".

Кикина беше включена в него по силата на подписано през юли съглашение сред организация " Роскосмос " и НАСА за взаимни полети, подписано макар изострените връзки поради съветската инвазия в Украйна.

Освен Ман и Кикина екипът включва също американските и японски астронавти Джош Касада и Коичи Ваката.

 



Скачването се извърши в 21 ч. по Гринуич, след 29-часов полет, както сподели предаването на НАСА онлайн в интернет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР