Четири заявки направи турският президент Реджеп Ердоган пред Генералната асамблея

...
Четири заявки направи турският президент Реджеп Ердоган пред Генералната асамблея
Коментари Харесай

Ердоган иска С-600 и балистични ракети

Четири поръчки направи турският президент Реджеп Ердоган пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации:

1. На Ердоган доста му харесва контракта за доставка на С-400 и би желал да продължи съдействието с Русия в тази посока до С-600. Заплахите от страна на Съединени американски щати да вкара наказания против Турция при съдействие с Русия не впечатляват изключително турския президент.

2. Ердоган желае да увеличи отбранителната мощ на Турция посредством балистични ракети. Примерът, който дават Северна Корея и Иран, се оказват заразителни. След като Пхенян и Техеран могат, за какво Анкара да не може? Дали става дума за тактическа или междуконтинентална балистична ракета, турският президент не прецизира.

3. Засега Ердоган не е подготвен да отговори на въпроса по кое време Турция ще трансферира войски в Ирак по отношение на референдума в иракски Кюрдистан (като че ли по този метод се удостоверява, че съсредоточаването на войски по границата с Ирак под предлог на военно обучение, е единствено претекст за съсредоточаването на военна мощ там). Този въпрос, по думите на Ердоган, ще се взема решение на 22 септември на съвещанието на Съвета за сигурност на Турция. По думите на турския вицепремиер, кюрдите би трябвало да престанат да си играят с огъня и трезво да оценят действителната военнополитическа конюнктура. Заплахата от страна на Анкара през днешния ден беше подкрепена от появяването на иракски войски в южен Кюрдистан. Възможността за нахлуване на турски, иракски и ирански войски в иракски Кюрдистан, наподобява все по-вероятна.

4. Ердоган ще се срещне с съветския президент Владимир Путин в Анкара на 25 септември. Там евентуално ще бъде обсъждана обстановката в Сирия и Ирак.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР