Четири закона ще бъдат приоритет в есенната сесия на парламента,

...
Четири закона ще бъдат приоритет в есенната сесия на парламента,
Коментари Харесай

Парламентът гледа ударно законите за пътищата и за хората с увреждания

Четири закона ще бъдат приоритет в есенната сесия на Народното събрание, заяви във Варна ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Първи ще е този за пътищата, който ще бъде гледан на второ четене на 5 септември.

След приемането му защитните колани в рейсовете ще станат наложителни. „До края на септември чакам да бъде подаден и изцяло новият Закон за хората с увреждания, а през ноември – Законът за обществените услуги. Ще осигуря нужното взаимоотношение, с цел да могат тези значими за обществото нормативни актове да бъдат признати бързо“, заявява Караянчева.

Останалите цели в есенната сесия на Народно събрание ще са Законът за бюджет 2019 и обвързваните с административната промяна промени в нормативни актове. „Вече са обработени над 100 и скоро хората действително ще усетят облекчаването на административната тежест“, сподели ръководителят на Народно събрание. Тя насочи зов към сътрудниците си от всички парламентарни групи да загърбят персоналните нападки.

„Препоръката и вярата ми е да стартираме работа диалогично и да работим за хората“, прикани Караянчева. Заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова и зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев тя бе измежду лекторите на XI летен университет на МГЕРБ, отдаден на битката с подправените вести.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР