Четири спални, зала за фитнес - къща, представена от НАСА,

...
Четири спални, зала за фитнес - къща, представена от НАСА,
Коментари Харесай

Четирима души ще бъдат затворени в къща за повече от година, за да симулират живот на Марс

Четири спални, зала за фитнес - къща, показана от НАСА, наподобява елементарна, само че от юни четирима души ще бъдат затворени в нея за повече от година, с цел да симулират живот на Марс , съобщи Франс прес.

Местообитанието, наречено Mars Dune Alpha (Марс Дюна Алфа), се намира в изследователския център на американската галактическа организация в Хюстън, Тексас.

Обитателите на къщата ще оказват помощ за подготовката на бъдеща задача до Червената планета . Измервайки активността и когнитивните им качества, НАСА ще разбере по-добре " ресурсите ", които би трябвало да бъдат планувани за сходно амбициозно пътешестване , изяснява Грейс Дъглас, управител на програмата CHAPEA, в границите на която се организира опитът. 

NASA is Recruiting for Yearlong Simulated Mars Mission
— Desiree Middleton (@desireemidd)
" Това е основен миг, имайки поради извънредно строгите ограничавания за тежестта, което може да се изпраща на тези задачи ", прибавя Дъглас. 

Къщата с повърхност 160 квадратни метра разполага с отвесна плантация за развъждане на салати, стая за медицински процедури, зона за релакс и работни места.

Въздушен шлюз води до реорганизация на марсианската среда. На пода от червен пясък има метеорологична станция, инсталация за правене на тухли, дребна оранжерия и бягаща пътека, по която мнимите астронавти ще вървят, окачени на ремъци.

" Не можем да ги накараме да вървят в кръг в продължение на шест часа ", споделя с усмивка Сюзан Бел, началник на програмата " Лаборатория за поведенческо здраве и успеваемост " на НАСА. 

Според нея пътеката ще възпроизведе напъните, нужни за физическа интензивност на Марс , само че също и обстановки като събиране на проби и информация, и даже строителна активност.

Pictures: NASA-approved designs for 3D-printed homes on Mars
— Amazing Stories Magazine (@AmazingStories0)
Имената на доброволните " пандизчии " към момента не са известни, само че към този момент се знае, че екипът няма да се състои от астронавти . Те ще бъдат подложени на постоянен стрес, с ограничение на водата или повреди на оборудването.

Къщата има още една специфичност - отпечатана е на 3D принтер. " Това е една от технологиите, които НАСА изследва за евентуално създаване на местообитания на повърхността на други планети или на Луната ", споделя Грейс Дъглас.

Космическата организация приготвя отиване и връщане до Марс, само че огромното тръгване към момента не е на дневен ред. Според шефа на НАСА Бил Нелсън сходно пътешестване, което ще продължи няколко години, може да бъде осъществено в края на идващото десетилетие .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР