Четири сигнала са постъпили в Общинската избирателна комисия – Генерал

...
Четири сигнала са постъпили в Общинската избирателна комисия – Генерал
Коментари Харесай

Само в следобедните часове: Четири сигнала за изборни нарушения в Генерал Тошево

Четири сигнала са постъпили в Общинската изборна комисия – Генерал Тошево след обяд, оказва се от решения, оповестени на уеб страницата на комисията. 

Единият от сигналите е за налични пропагандни материали наоколо до изборно помещение. След осъществена инспекция ОИК – Генерал Тошево открива, че в реалност има пропагандни материали на по-малко от 50 м от изборното помещение и дава инструкции на Секционната изборна комисия те да бъдат отстранени. Също по този начин указва да се съблюдават разпоредбите на Изборния кодекс.  

Вторият сигнал е за това, че пропускателният надзор на вход на изборно помещение се реализира от покровител. ОИК – Генерал Тошево показва, че според Изборния кодекс пълномощията на покровителя не включват реализиране правото на гласоподаване на гласоподавателите. За това дава инструкции до секционната комисия да се прекрати следения достъп до секцията на гласоподавателите, реализиран от покровителя.

Следващите сигнали са за предизборна пропаганда от лица пред изборно помещение в разнообразни села на територията на общината. Проверки на ОИК не откриват твърдените условия, само че комисията дава инструкции да се съблюдава Изборния кодекс. 

С това сигналите в ОИК – Генерал Тошево все още са общо седем. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР