Четири сезона, 39 епизода...всяко хубаво нещо обаче има своя край.

...
Четири сезона, 39 епизода...всяко хубаво нещо обаче има своя край.
Коментари Харесай

Сериалът Наследници получи подобаващо изпращане на наградите Еми

Четири сезона, 39 епизода...всяко хубаво нещо обаче има своя край. Обичан от публиката и възторжено оценен от рецензията, " Наследници " на HBO дочака своята закъсняла лебедова ария на церемонията за 75-ите награди " Еми ", обобщава Българска телеграфна агенция.

Едва ли имаше по-добър метод да бъде изпратен сериал, именуван от доста критици " един от най-хубавите на всички времена ", от триумфа му на оценките, считани за телевизионния еквивалент на " Оскар " -ите.

Броени дни след триумфа, който пожъна на премиите " Изборът на критиците " и " Златен глобус ", " Наследници " беше отличен с шест награди " Еми ".

Сериалът надви в категорията за най-хубава телевизионна драма над " Андор ", " Обадете се на Сол ", " Короната ", " Домът на дракона ", " Последните оживели ", " Белият лотос " и " Жълтите жилетки ". Преди това " Наследници " е печелил тази премия през 2020 и 2022 година, надлежно за втория и третия си сезон.

Драмата на HBO за размирно богато семейство и борбата за медийна империя завоюва третата си премия за най-хубав трагичен сериал за четвъртия си и финален сезон. Ролите в поредност донесоха наградите за най-хубав артист и най-хубава актриса в телевизионна драма на Киърън Кълкин и Сара Снук. 



Кълкин беше номиниран два пъти за най-хубав поддържащ артист в сериала, само че без да завоюва. В последния сезон обаче героят му Роман Рой попадна във фокуса на събитията и артистът мина в категорията за основна роля, надделявайки над сътрудниците си Брайън Кокс и Джеръми Стронг, които играят неговия татко и по-големия му брат. 

Сара Снук взе първата си премия " Еми " от три номинации. Досега актрисата, сходно на екранния си брат Киърън Кълкин, се съревноваваше в категорията за поддържаща роля.

Сериалът донесе и наградата за най-хубав поддържащ артист на Матю Макфадиън, за който това е второ отличие за ролята на " човешко мазно леке " по личните му думи.

Наследници получи и оценки за сюжет и постановка на трагичен сериал.



Поредицата, предавана от HBO от 3 юни 2018 до 28 май 2023 година споделя за семейство Рой, което управлява един от най-големите и авторитетни медийни конгломерати в света. " Наследници " наблюдава освен живота на членовете на семейството, само че и визира тематики като власт, политика и пари и до каква степен те са (не)съвместими със фамилните полезности.

На 80-ия си рожден ден медийният магнат Логан Рой (в ролята Брайън Кокс), чието отдръпване се приема за факт, изненадва фамилията си, обявявайки, че остава настоящ основен изпълнителен шеф на конгломерата " Уейстар РойКо " (Waystar/RoyCo). Новината шокира сина му Кендъл, за който всички допускат, че ще наследи татко си. Очаквано решението на Логан става причина за спор за наследството сред децата му.

Четвъртият сезон на " Наследници " в действителност завършва там, където стартира - с тройно прецакване за тримата въвлечени в играта наследници на Логан Рой - синовете му Кендъл (Джеръми Стронг) и Роман (Киърън Кълкин) и щерка му Шив (Сара Снук), чийто пост след гибелта му в последна сметка е ангажиран от шурей му Том (Матю Макфадиън). Развръзката, която поставя завършек на битката за власт, е непредвидена от публиката и напълно разумна съгласно изпълнителя на ролята на патриарха на фамилията Брайън Кокс.

На церемонията за премиите " Еми " основателят на поредицата Джеси Армстронг изрази своята признателност към актьорския състав и екипа, обръщайки се особено към Кокс, към който по думите му " се върти сериалът, без значение дали той е в него или не ". 

" Наследници " поведе в конкуренцията за " Еми " с внушителните 27 номинации, когато кандидатите за премиите бяха оповестени през юли предходната година. Сериалът можеше да извърши лебедовата си ария още през септември 2023 година, само че историческата стачка на сценаристите и актьорите в Холивуд докара до отлагането на церемонията за 15 януари тази година, когато в Съединени американски щати беше маркиран Денят на Мартин Лутър Кинг.

Връщайки лентата обратно, през 2019 година, когато " Наследници " се съревновава за първи път на премиите " Еми ", различен хитов сериал на HBO - " Игра на тронове ", получи ненапълно изненадваща прегръдка от Академията за телевизионни изкуства и науки за последния си сезон. Признанието беше ненадейно, имайки поради всеобщото неодобрение на почитателите от финала на фентъзи поредицата. 



Създателят на сериала Джеси Армстронг реши да приключи шоуто малко по-рано от множеството телевизионни драми с неговата известност и самопризнание - след четири сезона. По всички сметки " Наследници " излиза от играта като победител, спечелвайки нестихващия екстаз на рецензията за всеки един от сезоните си и техните сюжет, постановка, актьорска игра, комизъм, музика, присъстващи тематики, както и многочислени номинации и награди.

Сред тях са 13 награди " Еми " от 48 номинации, пет награди " Златен глобус " от девет номинации, пет награди " Изборът на критиците " от 18 номинации, " Грами ", БАФТА, оценки на Гилдията на продуцентите и Гилдията на сценаристите. Сезоните на сериала също така са включвани в 10-те топ телевизионни стратегии на годината на Американския кино институт.  

" Наследници " завоюва и любовта на публиката, засягайки тематики, които вълнуват мнозина. Сериалът разреши на фена да се потопи в света на богатите, показвайки му в същото време, че те също плачат.

Джеси Армстронг в началото замисля сериала като игрален филм за семейство Мърдок, само че сюжетът по този начин и не влиза в произвеждане. Армстронг в последна сметка взема решение да разшири обсега на историята, с цел да включи по-големия пейзаж на " Уолстрийт ", който счита за по-подходящ за ефирен формат.

Той написва нов сюжет, концентриран върху истински герои, въодушевени от разнообразни могъщи медийни семейства като Мърдок, Редстоун, Максуел. Говори се, че съгласно източници от обкръжението на семейство Мърдок негови членове намират сериала за занимателен. Самият Рупърт Мърдок обаче не е гледал " Наследници ".

" Беше ни тъжно да сложим завършек на шоуто, само че за мен беше огромно наслаждение да го върша " сподели Джеси Армстронг на церемонията за премиите " Еми ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР