Египет ще приеме утре в столицата Кайро делегация на радикалната

...
Египет ще приеме утре в столицата Кайро делегация на радикалната
Коментари Харесай

“Хамас“ обяви, че праща делегация за преговори в Кайро утре; директорът на ЦРУ вече е там

Египет ще одобри на следващия ден в столицата Кайро делегация на радикалната палестинска формация " Хамас ", която от 7 октомври предходната година води война с Израел в линията Газа, предава Ройтерс.
Прочетете още
Агенцията първо цитира информация от през днешния ден на близкия до страната египетски ефирен канал " Ал Кахера нюз ". След това представител на " Хамас " удостовери за Ройтерс, че делегация на придвижването идва в Кайро на следващия ден. Ще се разискват разновидностите за помирение в линията Газа.

По-рано Ройтерс съобщи, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс към този момент е дошъл в египетската столица Кайро, с цел да взе участие в срещи за спора сред Израел и " Хамас " в Газа.

За тази информация организацията се базира на източник от египетските сили за сигурност и на трима свои сътрудници на летището в Кайро.

Съединени американски щати, Египет и Катар поставят старания да посредничат за прекъсване на огъня сред Израел и " Хамас " и за освобождение на държаните от ислямисткото придвижване израелски заложници.

Агенцията прави ангажимента, че не е получила публично удостоверение за идването на Бърнс в Кайро, като прецизира, че политиката на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати е да не изнася сведения за пътуванията на шефа си.

Миналия месец египетски представители се пробваха да съживят договарянията за помирение, като Израел изготви ново предложение, отговор на което се чака от " Хамас ", напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР