Четири са вече жертвите на COVID-19 у нас. Това съобщи

...
Четири са вече жертвите на COVID-19 у нас. Това съобщи
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски изби рибата с отговор на въпрос в свой стил

Четири са към този момент жертвите на COVID-19 у нас. Това заяви ръководителят на Националния действен щаб против ковид ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на постоянния брифинг във ВМА.

От думите му стана ясно, че броят на заболелите е 313, като единствено в София те са 200.

Шефът на ВМА от седмици е претрупан с тежката задача да изяснява и приканва на хората какво прави страната, с цел да спре разпространяването на ковид.

Той бързо се трансформира в любим на хората. Във "Фейсбук " ликът на ген.-майор Мутафчийски се популяризира с цялостна мощ, а любопитни колажи с генерала се споделят от хиляди българи . В тях се подчертава на възбраната на генерала да се излиза на открито.

В тази връзка любопитна обстановка се разигра на брифинга тази заран, когато публицист съобщи, че хиляди наши студенти се готвят да заминат на бригада в Съединени американски щати, на което проф. Мутафчийски отвърна в собствен жанр: "Не, не се готвят да отпътуват "! Реакцията му провокира смеха на събралите се кореспонденти в залата.

На въпрос дали има задоволително квалифициран личен състав за обслужване на интубиращите апарати, той съобщи: "Всяка една болница ще отдели обособени отделения за гледане на ковид инфектирани, както и реанимационни кревати. Една доста огромна част от усвоения бюджет на Здравната каса е за така наречен интензивни процедури. Ние призоваваме да се отдели от потенциала на лечебните заведения за така наречен реанимационни кревати.

Освен това става въпрос и за брой личен състав, който се занимава с всичко това. Онзи ден ние докладвахме - над 7400 кревати са в България готови от всички лечебни заведения, от които над 1470 са реанимационни кревати - обезпечени със деклариран личен състав ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР