Четири от общо 17 бази на дружеството „Профилактика, рехабилитация и

...
Четири от общо 17 бази на дружеството „Профилактика, рехабилитация и
Коментари Харесай

НОИ също ще приютява украински бежанци

Четири от общо 17 бази на сдружението „ Профилактика, рехабилитация и отдих “ - благосъстоятелност на Националния застрахователен институт (НОИ), ще бъдат предоставени за настаняване на бягащи от войната украински жители.

Хотелските бази са в балнеолечебните центрове Банкя, Костенец, Тетевен и Старозагорски минерални бани.

Четирите бази, предоставени от сдружението, в които ще се настанят нуждаещите се украински жители разполагат с 328 кревати.

„ Мисля, че хората в неволя от Украйна ще получат нужното, там работи стимулиран и професионален личен състав “, разяснява началникът на отдел „ Връзки с обществеността “ на Национален осигурителен институт Георги Терзийски в ефира на БНР.

Той още веднъж акцентира, че заделените от страната по 40 лв. за нощувка и храна дневно на един човек не се дават непосредствено на украинските жители.

„ Пари за персонално подкрепяне на украинските бежанци към този миг не са планувани “, безапелационен бе той.

В четирите бази на сдружението няма да се извършва програмата за профилактика на Национален осигурителен институт най-малко за периода на настаняване, който е тримесечен,

„ Тук би трябвало да се откри прецизен баланс сред изпадналите хора в неволя от Украйна, само че и нуждаещите се български жители, в действителност това е отговор на възможния въпрос на искащите да се употребяват от тази известна стратегия, да, тя ще бъде осъществена в останалите 13 бази “, заключи Терзийски.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР