Четири месеца роднините на убития това лято 24-годишен Димитър Малинов

...
Четири месеца роднините на убития това лято 24-годишен Димитър Малинов
Коментари Харесай

Адвокат за смъртта на Митко от Цалапица: Близнаците постоянно менят версиите си

Четири месеца роднините на убития това лято 24-годишен Димитър Малинов от Цалапица чакаха днешната вест - че посоченият за причинител Рангел Бизюрев ще бъде предаден на българското правораздаване. След неточности на полицията, незабавно след убийството в края на юли и благодарение на двама братя близнаци, Бизюрев изчезна. По-късно се разбра, че дирите му стигат до Германия. А през днешния ден полицията оповести залавянето му в дребен град на Дания. Какво следва оттук насетне?

" За страдание, не може да се каже и да се предвижда с акуратност какъв брой време лишава връщането на търсени и след това арестувани лица от чужбина в България. Сами се убедихте през днешния ден по време на брифинга на Окръжната прокуратура в Пловдив. Дори окръжният прокурор не можа да даде отговор на този въпрос. Всички се надяваме, поради тежкия случай и доста огромната публичност, която се даде за следствието по това закононарушение, връщането да стане оптимално бързо ". Това съобщи юристът на майката на Димитър - Антоанета Николова - в " Интервюто на NOVA ".

По думите ѝ, сега тече следствие от страна на Окръжна прокуратура и престъпната полиция в Града под тепетата. " Към сегашния миг само моята доверителка е дала показания като очевидец. Разследването не е завършило, заради което не следва никой да има информация какво съдържа сега делото ", сподели още тя.

Николова добави, че с цел да бъдат събрани всички доказателства по случая, е належащо Рангел Бизюрев да бъде разпитан и да изложи своята версия за това какво се е случило във съдбовната нощ на 20-и юли и кой по какъв метод е взел участие в това безчовечие. Ето за какво, добави юристът, по-щекотливият проблем, с изключение на разпита и бързото връщане на Бизюрев в България, е делото против двамата братя близнаци, посочени за помагачи на обвинения. То е планувано за петък, 1-ви декември, когато ще се състои разпоредителното съвещание по делото. Към момента братята са привлечени като обвинени за персонално укривателство.  

Защитничката на майката на убития Димитър разяснява още, че близнаците непрекъснато менят версиите си и упрекват само Рангел, с цел да спасят себе си и да получат по-леко обвиняване и наказване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР