Четири медала завоюваха българските представители на европейското първенство по таекуондо

...
Четири медала завоюваха българските представители на европейското първенство по таекуондо
Коментари Харесай

България с 4 медала на европейското по таекуондо за юноши и девойки

Четири медала завоюваха българските представители на европейското състезание по таекуондо за юноши и девойки в Рига (Латвия).

Денис Димитров в категория до 63 кг. изигра 5 мача и завоюва сребърен орден, побеждавайки представители на Азербайджан, Украйна, Полша и Швеция, а на финала отстъпи в доста оспорван дуел против испанец. Това е следващ орден на Денис от огромен конгрес.

Александра Георгиева завоюва сребърен орден при девойките до 49 кг. Алекс надигра поредно представителките на Франция, Полша, Италия и Турция. На финала в равносилен дуел отстъпи на испанка. Това е трети орден за Александра от европейски шампионати след двата при кадетите, а в този момент при юношите.

Християн Георгиев завоюва сребърен орден до 48 кг., изигравайки доста мощно 4 мача. Хриси безапелационно надигра представителите на Словения, Испания и Швеция, само че на финала в доста оспорван конфликт отстъпи на французин. С това показване Християн затвърди сполучливата си година, придружена с 5-то място на Световното състезание за юноши в София преди два месеца.

Цветан Якимов завоюва бронзов орден до 48 кг. след три изиграни борби. Победи над португалец и французин и загуба на 1/2 финала. Георги Стоев загуби с 1:2 рунда на старта от французин.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР