Четири години и половина затвор за бившия кмет на Галиче

...
Четири години и половина затвор за бившия кмет на Галиче
Коментари Харесай

4,5 години затвор за бившия кмет на Галиче Ценко Чоков

Четири години и половина затвор за някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков за похищение, побой и палеж на кола. Това постанови Специализираният углавен съд, като го оправда за лихварство и управление на проведена незаконна група, оповестява " Нова телевизия ".

 

Предвиденото наказване беше 3 години, само че съдията го усили с година и половина поради утежняващи ибстоятелства. По две обвинявания някогашният кмет на Галиче беше оневинен - лихварство и управление на проведена незаконна група. Синът на Ценко Чоков - също е приет за отговорен по редица обвинявания - две закани за ликвидиране, две закани за ликвидиране и лихварство. 

Чоков изслуша присъдата на болничното легло, с което беше докаран със специфична кола за спешна помощ от Централния софийски затвор. Пак поради него финалните пледоарии по делото се организираха в особено пригодена зала в Централния софийски затвор, а той ги изслуша на легло.

Финалът на делото идва две години след показното задържане на Чоков, сина му и останалите от групата. Оттогава той е в ареста. С изключение на десетина дни, през които беше на независимост против 10 000 лева парична гаранция. Тогава поради недоволства, че е почнал да сплашва очевидци, още веднъж беше върнат в ареста, а правосъдният състав беше подложен на инспекция от Висш съдебен съвет. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР