Четири ефективни присъди по обвинителен акт на Окръжна прокуратура -

...
Четири ефективни присъди по обвинителен акт на Окръжна прокуратура -
Коментари Харесай

Съдът праща четирима в затвора за жестоко убийство, сред тях и ученици

Четири ефикасни присъди по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Търговище постанови съдът за ликвидиране, осъществено през месец март 2021 година, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

Четирима мъже, предадени на съд от Окръжна прокуратура-Търговище за осъществено от тях ликвидиране с особена свирепост, по изключително непосилен за жертвата метод и по хулигански подбуди, получиха ефикасни присъди. През март 2021 година те бяха привлечени към наказателна отговорност за закононарушение по чл.116, алинея 1, т. 6 прочие 2 и 3 и т. 11.

27-годишният Д.М. ще търпи наказване 16 години " отнемане от независимост “ при непоколебим режим. За него е налице рисков рецидив при осъществяването на тежкото действие. Баща му - също Д.М., на 50 години, ще бъде лишен от независимост за период от 15 години при непоколебим режим на изтърпяване на присъдата. Двамата малолетни, които са взели участие в осъществяването на убийството, ще търпят също ефикасни санкции. 16-годишният юноша е наказан на " отнемане от независимост “ за период от 5 години и 4 месеца, а 15-годишният – на 1 година и 2 месеца. За тях режимът на изтърпяване на наказванията ще бъде общ.

Окръжният съд в Търговище оправда четиримата единствено в частта за осъществяване на закононарушението по хулигански подбуди.

Уважени са гражданските искове на обща стойност 100 000 лв. на роднините на умрелия.

Припомняме, че жертва на тежкото действие стана 51-годишен мъж, гражданин на търговищко село. Докато гостувал в дома на свои познати в село Ралица, той бил атакуван от подсъдимите мъже. Те му нанесли побой, след което го натоварили в автомобил и го отвели отвън селото. На 24 март 2021 година тялото на мъжа е открито край пътя сред селата Ралица и Давидово.

Решението на Окръжен съд-Търговище предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР