Четири български гимнастички ще участват в четвъртото издания на международния

...
Четири български гимнастички ще участват в четвъртото издания на международния
Коментари Харесай

Наши гимнастички на турнир в Испания през декември

Четири български гимнастички ще вземат участие в четвъртото издания на интернационалния шампионат по художествена гимнастика "Мемориал Анхел Фернандес Кордоба ", който ще се организира от 7 до 10 декември в Испания.

Състезателките са от клуб Чар ДКС Варна. При дамите ще започват Йоана Николова и Звезда Игнатова, а при девойките - Елизабет Йовчева и Анна Келман. Съдия от българска страна ще бъде Филипа Филипова, а домакините са поканили и Невяна Владинова за демонстративно осъществяване в галата на шампионата.

Състезанието включва многобой и финали на уредите, а също и конкуренция по гала-танци, на която ще взе участие Йоана Николова. Междувременно през вчерашния ден в зала "Раковски " се организира първото публично контролно на народен тим самостоятелно девойки за установяване на участничките в квалификацията за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес 2018.

Съдиите оценяваха гимнастичките според новите условия на съдийския устав, които се отличават с извънредно повишени критерии и санкции по повод осъществяването на компликациите, артистичността и прецизността, оповестяват от българската федерация. След контролното беше изработен разбор взаимно с треньори, съдии и състезателки. Председателят на БФХГ Илиана Раева посочи огромния прогрес на гимнастичките, само че означи, че следва още доста работа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР