Четенето и разбирането на текст е един от най-важните критерии

...
Четенето и разбирането на текст е един от най-важните критерии
Коментари Харесай

Изкуствен интелект вече четe и разбира текст по-добре от човека

Четенето и разбирането на текст е един от най-важните критерии за просветеност. Той става все по-лесно постижим и за изкуствения разсъдък. Алгоритми на Alibaba и Microsoft за пръв път са изкарали по-добри резултати на теста за четене на Университета в Станфорд от хората, оповестява онлайн изданието Engadget, представено от Vesti.

Изкуственият разсъдък на китайската компания Alibaba е първата, която е постигнала високия резултат на теста. Тестът съдържа над 100 000 въпроса по над 500 обособени публикации и текста от Wikipedia. Той е считан за един от най-хубавите знаци за способността на машините да четат и схващат текстове вярно.

В последна сметка резултатът на логаритъма на Alibaba е 82,44, до момента в който резултатът на действителните хора е 82,304.

Изкуственият разсъдък на Microsoft също е приключил теста сполучливо. Неговите резултати са даже по-високи - 82,650, като са обработени ден по-късно.

Изкуствените интелекти и на двете компании са създадени настрана. Една от главните цели на теста е да ревизира дали даденият логаритъм може да обработва огромно количество информация и по-късно да дава съответни и точни отговори на голям брой въпроси, свързани с тези данни.

Това би трябвало да разреши на изкуствения разсъдък да схваща вярно огромни размери текст и дава ясни отговори на всевъзможни въпроси, да вземем за пример " от кое място произлиза дъждът ", отбелязва пред Bloomberg Луо Си, един от основните хора в екипа на Alibaba за създаването на изкуствен интелект.

Тази технология ще разреши основаването на най-различни интерактивни услуги - от виртуални гидове в музеи, до системи за обслужване на клиенти, онлайн медицински съвещания и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР