Чета коментари от „осанна“ до „разпни ги“.Длъжна съм да обясня

...
Чета коментари от „осанна“ до „разпни ги“.Длъжна съм да обясня
Коментари Харесай

Атанасова изригна: Мнозинството предпочете да „спаси“ коалицията, а не цивилизационния избор

Чета мнения от „осанна“ до „разпни ги“.

Длъжна съм да обясня позицията на ПГ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и гласуването на нашата парламентарна група пред нашите гласоподаватели.

Заедно с това отпущам план на решение – на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили и дефинитивно признатия от пленарна зала – доказано искане на посланика на Украйна, както и резултатите от гласуването.

На 29.03 ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили първа съобщи позиция и внесе план на решение за оказване на военна и техническа помощ на Украйна.

Днес това решение НЕ беше подкрепено.

За него гласоподаваха ГЕРБ-СДС, Демократична България и Движение за права и свободи.

Проектът на Демократична България/ също за военна и техническата помощ/ също НЕ беше подсилен, въпреки, че ГЕРБ – Съюз на демократичните сили гласоподава „ЗА“

Решението, което получи 200 гласа „ЗА“ е по искане на Украинската държава/ ползвам формалното писмо на посланика на Украйна/

ГЕРБ – Съюз на демократичните сили поддържа:

– бързото приемане на Украйна в Европейски Съюз

– филантропичната помощ

– помощта за бежанците

– оправянето с продоволствената и енергийната рецесия

– ремонтът на военна техника

– доставките на храна и медикаменти за Украйна

Убедени сме, че и без решение на Народно събрание, държавното управление можеше да окаже такава помощ, само че беше редно да подкрепим Украйна по всевъзможен метод, даже и половинчато по нашите разбирания. Вариант 2 – обща позиция с „Възраждане“

Вариант 3 – никаква позиция.

Истината е, че твърдо уверените евроатлантически гласове бяха незадоволителни, а болшинството избра да „спаси“ обединението, а не цивилизационния избор.

По тази тематика въпросите не са към опозицията, тъй като писмото от Зеленски, на процедура се оказа действителна техническа помощ за обединението.

„Ястребите Демократична България и ПП“ (бурно приветствани за своята „безкомпромисност“ и думата „позор“ предходната седмица), май се оказаха врабчета, скрити под крилото на най-старата птица/партия – майка и бързо премислиха алените си линии.

Чии решения и позиции са верните, историята ще покаже.

Дотогава, дано който се счита за непогрешим пръв хвърли камък против нас.

От Facebook профила на Десислава Атанасова, ГЕРБ
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР