Често в търговските обекти и градските возила възникват конфликтни ситуциации

...
Често в търговските обекти и градските возила възникват конфликтни ситуциации
Коментари Харесай

Ще проверяват за носенето на маски във варненските автобуси, РЗИ търси помощ от община и полиция


Често в комерсиалните обекти и градските возила пораждат конфликтни ситуциации с нарушителите, които подценяват наредбите и постоянно реагират нападателно на направените забележки.  

Това постанова да бъдат подхванати взаимни инспекции от чиновници на РЗИ и ОД МВР-Варна за по-строг надзор над нарушителите. Това заяви през вчерашния ден шефа на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова, съобщи репортер на Varna24.bg.

Според доктор Михайлова сериозен проблем е и неналичието на отдалеченост в транспортните средства от всеобщия градски превоз. Тъй като това няма по какъв начин да се контролира, от здравната ревизия предлагат жителите най-малко да носят защитни средства и да употребяват дезинфектанти за оптимално ограничение на разпространяването на подлия вирус. 

Експертите допълниха, че разчитат на поддръжка в контролната активност и от Община Варна, защото рейсовете са благосъстоятелност на общинското сдружение. 

Д-р Михайлова даде за образец София, където чиновници на полицията и на " Градска подвижност " правят инспекции за носенето на персонални защитни средства в метрото и рейсовете. 

Както е известно, санкцията за неспазване на задължението за носене на защитни маски в градския превоз е от 300 до 1000 лева, като наказания по закон се постановат и на хората, които ги носят погрешно - без да закриват носа и устата.

Не е спирал контролът и на летище Варна, като той ще продължи до момента в който продължава изключителната епидемиологична конюнктура, допълниха от РЗИ-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР