Често в стремежа си да се сдобием със стройно тяло,

...
Често в стремежа си да се сдобием със стройно тяло,
Коментари Харесай

Най-честите грешки по време на диета

Често в устрема си да се сдобием със стройно тяло, позволяваме неточности в диетата, които вредят на здравето ни. 

1. Дефицит на калории 

Тази неточност постоянно се прави от тези, които имат намерение да отслабнат бързо и коренно. Те нормално понижават калорийния си банкет до 600 калории дневно.

Лишавайки тялото си от нужната сила, хранителни субстанции и витамини, които получаваме с храната, страда нашият мозък. Той минава в положение на „ хибернация “.

Задължително е всекидневно да одобряваме несъмнено количество мазнини и въглехидрати. Всеки от тези детайли е от значително значение, в това число и мазнините. Те са строители на нервни нишки и мозъчни кафези. Липсата им води до проблеми с концентрацията.

Ниският банкет на въглехидрати води до главоболие и отмалялост. В комбиниране с неналичието на протеини, които са градивните детайли на всички кафези, тялото взема решение да спре активността на мозъка. Известно е, че организмът ни изразходва 20% от цялата си сила за умствена активност.

Следователно ограничението на калориите се отразява отрицателно най-много на мисловните процеси.

2. Страст към детоксикация и хапчета за намаляване

Много дами всекидневно употребяват литри смутита, приготвени от зеленчуци, както и добавки за изгаряне на мазнини и намаляване. Същевременно те не се замислят за колосалното натоварване, на което са подложени бъбреците им. Последиците от сходни опити се появяват след няколко месеца: пролапс на бъбреците и камъни в тях.

Бъбреците имат няколко защитни капсули. Когато консумирате корав доста смутита за детокс или средства за изгаряне на мазнини, това се отразява отрицателно на тези капсули.

В резултат уретерът увисва, което пречи на потока на урината. Това може да докара до бъбречни инфекции. В допълнение продължителната приложимост на смутита утроява вероятността от камъни в бъбреците.

3. Прекомерна физическа интензивност

Ако всеки ден прекарвате по няколко часа във фитнеса, това ще докара тялото ви до безсилие.
 Създайте лична диета против мигрената Създайте лична диета против мигрената
Много изследвания през днешния ден сочат, че част от храните могат да окажат въздействие на честотата и интензивността на главоболието. Например, леден...

Сърцето и кръвоносните съдове първи страдат от несъразмерното натоварване.

При ежедневни тренировки се задействат процесите на разрушение на тъканите. Мускулите нямат време да се възстановят. Това води до дистрофия. Почти всички системи на тялото страдат от нарасналото физическо натоварване: ендокринни, нервни, мускулно-скелетни. А това може да докара до затлъстяване. Всъщност от претоварване тялото изпитва стрес, което води до хормонални нарушавания. И в тази ситуация мазнините от извършения не се изгарят, а се отсрочват.

4. Гладуване за 5 или повече часа

Ако пропускате закуската и/или вечерята, или и двете, това ще се отрази на всички телесни системи, само че под най-силен удар ще се окаже стомашно-чревният тракт.

Въпреки оскъдната диета, стомашният сок продължава да се създава от стомаха. Той оказва помощ за усвояването на хранителни субстанции от храната.
 Ето какво закусва един ДИЕТОЛОГ, с цел да се отърве от непотребните килограми Ето какво закусва един ДИЕТОЛОГ, с цел да се отърве от непотребните килограми
Питателната закуска ви разрешава да получите сила и да вземете по -добри решения денем. Ако я пропуснете и лишите тялото си от о...

Стомахът създава 2 литра сок дневно. Когато в него попадне малко храна, сокът интензивно стартира да разяжда стените му. В началото това е съпроводено от лека болежка. Но по-късно се развива гастрит или язва.

5. Липса на психическа настройка

Когато човек е душевен неопитен и се бори с наднорменото тегло дълго време, тази битка постепенно се трансформира във фанатизъм. И всяко събиране със семейство, другари или сътрудници се трансформира в стрес.

Ако не сте душевен готови за диета, по-добре не я започвайте.

Обърнете се към ендокринолог или диетолог, който въз основа на вашите индикаторите, ще избере подобаващото меню за вас. Това ще ви помогне елементарно да измененията диетата и питателните си привички и ще намалите до най-малко физическия и психологическия стрес, породен от диетите. Можете също по този начин да си намерите персонален треньор, който ще създаде набор от извършения, особено за вас. Посещението на психолог при положение на срив ще ви помогне по-лесно да се адаптирате към смяната. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР