Често сме публикували сигнали за препълнени контейнери за боклуци, този

...
Често сме публикували сигнали за препълнени контейнери за боклуци, този
Коментари Харесай

Празни контейнери за боклуци, а зад тях - сметище СНИМКИ

Често сме разгласили сигнали за претъпкани контейнери за отпадъци, този път обаче е друго...

Попаднахме на два случая, които са свързани не с претъпкани контейнери, а с формирано бунище до контейнери. Йордан Золов стана очевидец на възмутителна панорама и не пропусна да разгласява пост със фотоси в обществената мрежа Facebook. На фотосите виждаме празни контейнери и изхвърлени торби с отпадъци зад тях. Случаят е от " Кучюка " в Пловдив.

Провокиран от гледката, Золов написа следното:

" Уважаеми съкварталци, всякога мрънкаме че непорочност нз си какво, паркове и градини нз си какво, кмета нз си какво АМА ТОЯ ПЪТ НИТО КМЕТА, НИТО ЧИСТОТА, АМИ САМИ съдебномедицинска експертиза СИ ВИНОВНИ! Контейнерите на половина празни, вашите отпадъци извън! Няма да споделям мястото, вие сами знаете къде сте си изхвърлили торбичките! Не желая да наставлявам никой, но тая работа не е както би трябвало.... И апелирам ви не ми обяснявайте, че боклука извън е от няколко дни и по-късно са изпразнени казаните, тъй като в Петък беше изчистено всичко+казаните! ".

Ваня Недялкова се включва с подходящ коментар под обявата, ето какво написа тя: " За страдание това е гледката до съвсем всички кофи за боклук. Много тъпо, че не ги използваме по предопределение. "



Следващият случай е от Варна, а за него в обществената мрежа споделя Жени Аргирова. Тя споделя, че отпадъци и непотребни движимости стоят цяла седмица в квартал " Младост " пред бл. 144. Кой е редно да го събере?

Ето какво гласи цялата обява на Жени:

" Първо хората не се научиха, че казаните и към тях не е мястото да си изхвърлят старите мебели, кенефи, хладилници, перални и така нататък. Извозват се до бунище или се вика компания, която да ги извози. Докога бе хора, ще живеем в тази кочина и ще я подминаваме като че ли не я виждаме?! Най-тъжното е, че това е направено най-вероятно от младежи, закупили апартамент в региона, но нали по този начин е по-лесно, пък дано седи един месец след това боклука. И още веднъж естествено от прилежащите магазинчета са си изхвърлили кашоните, доста е мъчно да се прегънат и натикан в контейнера! ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР