Често може да има много признаци, че финансите ви не

...
Често може да има много признаци, че финансите ви не
Коментари Харесай

Тревожни сигнали, че финансите ви са в лошо състояние

Често може да има доста признаци, че финансите ви не са в доста " добра форма ", които не трябва да пренебрегвате. В противоположен случай, рискувате да изпаднете в " неплатежоспособност ", или да ви се наложи да загубите основен актив.

Ето няколко сходни признака, при съществуването на които би трябвало да вземете ограничения, за въдворяване на ред в персоналните ви финанси:
Използвате кредитната си карта на всички места
Когато започнете да ползвате кредитната си карта за всички покупки, които вършиме, без да възстановявате сумата в границите на гратисния интервал.

Още по-тревожен сигнал е, в случай че прибегнете до изтегляне на пари от кредитната си карта, с цел да платите сметка, при която не се приема сходен платежен инструмент.
Постоянно се оплаквате, че не ви стигат парите
Още една " алена лампа ", която би трябвало да светне, че финансите ви не са в ред. Да, правилно е че има хора, които непрестанно се оплакват, без да имат съществени учредения. Ако не сте от тях, а се хващате, че непрекъснато страдате от дефицит на средства, то най-вероятно имате мотиви за терзания.
Плувате в море от задължения непрестанно
Помните ли по кое време за последно не сте били задлъжнели. Ако не помните, то е доста евентуално да сте " свръхзадлъжнели ". Това е положение при което отговорностите ви са толкоз огромни, че плащате единствено минимални вноски, което пък значи, че скоро няма да излезете от задлъжнялостта си.

Специалистите предлагат размерът на сумарните заплащания по дълговите ви принадлежности да не надвишават 50-60% от месечния ви приход, с включване на вноската по ипотечния ви заем (или размерът на наема ви, в случай че не сте купили парцел на кредит).
Минали сте 30-те години и не сте почнали да пестите
Ако желаете да се пенсионирате удобно и да постигнете финансова самостоятелност, то би трябвало да започнете да пестите допустимо най-рано. Ако сте пропуснали 30-те си години обаче, възможностите ви понижават съществено, или пък ще би трябвало да заделяте надалеч по-голяма сума на месец.
Не внасяте в спестовната си сметка към този момент от няколко месеца
Ако не успявате да заделяте в спестовната си сметка няколко следващи месеца, то значи нещо не е наред. Много е евентуално да сте повишили разноските си по други посоки, които да " изяждат " свободните ви средства. Време е да се върнете към естествените си разноски.
Имате единствено един източник на приход
Един от главните препоръки на финансовите специалисти е да не разчитате единствено на един източник на приход. Помислете за подсигуряване на средства и по други посоки.
Харчите, като за последно
Ако сте от хората, които в случай че имат 20 лв. в джоба си и ще изхарчат 20 лв., то е доста значимо да си разпределяте средствата отмерено през месеца. Т.е. не е добре да държите всичките средства в джоба си, тъй като можете да ги изхарчете за неща, от които нямате потребност и по този начин да не ви оставят за разноски, които сигурно би трябвало да покриете.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР