Често хората напълно подценяват древните мъдрости и не се опитват

...
Често хората напълно подценяват древните мъдрости и не се опитват
Коментари Харесай

Главният урок на Буда: Защо някои хора с години остават бедни?

 Често хората изцяло подценяват античните мъдрости и не се пробват да ги употребяват в личния си живот. Има обаче моменти, когато те са по-актуални от всеки път в актуалния свят…

Винаги си коства да си напомним, че отговорите на сложните въпроси постоянно се заключават в обикновени неща …

Всеки човек се стреми към благополучие и благоденствие. Някой желае да има огромно семейство, други да завоюват обичайно благосъстояние, а трети да обикалят света и посетят непознати земи.

Разбирането на щастието не може да бъде обединено в едно цяло, това постоянно е било и ще бъде строго самостоятелно. За да реализират заветното благоденствие, хората постоянно вършат същата неточност.

Нерядко на човек му е мъчно по пътя към фантазията му. И тогава множеството хора стартират да мислят изцяло неправилно и се лишaват от осъществяването на съкровеното си предпочитание. Каква е тяхната неточност?

Човекът отхвърля да носи отговорност за живота си. Това отрицателно деяние постоянно се демонстрира в видимо безобидни моменти. Например, хората се оплакват един на различен от страната, като по този метод се пробват да обяснят неуспехите си в материално отношение.

Случва се и по този начин, че човек оправдава личния си мързел или страховете си с проблеми в фамилията. Ситуациите са разнообразни, само че всички те нямат нищо общо с метода на индивида към този живот, за който той отдавна  мечтае. Тук си коства да си напомним основния урок на живота на Буда, за който доста хора са не запомнили напълно на вятъра.

споделя: „ Най-големият зложелател в живота на един човек е самият той “. Всъщност съвсем всичко, което се случва в живота на индивида, е резултат от неговите дейности и мисли. Хората могат сами да блокират пътя си към личното си благополучие.

За страдание, мнозина са уверени в противоположното и се пробват по всевъзможен метод да се освободят от отговорност и вследствие на това   стават нещастни.

Често това се случва на хора, които в никакъв случай нямат пари. Вместо сами да решат този въпрос, те до безконечност упрекват други хора, страната и така нататък Ето защо  за подобен човек е мъчно да се измъкне от бедността и той остава заставен да търпи финансови усложнения в продължение на доста години.

За да реализира задачите си, човек би трябвало на първо място да работи върху себе си: върху своите страхове, комплекси, мързел. Силните хора, които са постигнали избрани върхове в живота си, постоянно са знаели за това и са „ воювали “ против себе си. Това просто предписание им е помогнало да осъществен фантазиите си.

По материали на esotericblog

Буда: Няма нито шанс, нито орис, нито случайност!

 

Хората, които имат вяра в шанса, постоянно се пробват да получат нещо от живота. По предписание това са пари и благосъстояние. Буда учи, че е доста по-важно да развиваме сърцето и…

Цялата публикация


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР