Често чуваме фразата: Зад всеки успял мъж стои една добра

...
Често чуваме фразата: Зад всеки успял мъж стои една добра
Коментари Харесай

Защо успехът ни зависи от това за кого се женим

Често чуваме фразата: " Зад всеки съумял мъж стои една добра жена ". Това несъмнено е по този начин, само че със същата мощ изразът важи и за сполучливите дами.

Всъщност хората, които имат подкрепящи съпрузи " са по-склонни да си дадат късмет да съумеят ", твърди изследване на Университета Карнеги Мелън в Съединени американски щати.

Проучвайки 163 женени двойки, откривателите откриват, че хората с подкрепящи съпрузи е по-вероятно да се впуснат в евентуално възнаграждаващи провокации.

Тези, които одобряват сходни провокации, изживяват по-голям персонален напредък, благополучие и психическо благоденствие единствено няколко месеца по-късно.

" Открихме поддръжка за концепцията, че изборът, който хората вършат в тези характерни моменти за взимане на решения, като гонене на опция за работа... има огромно значение за дълготрайното им богатство ", споделя Брук Фийни, водещ създател в изследването и професор по логика на психиката в Карнеги Мелън.

Много сполучливи хора приказваха за смисъла на това половинката им да ги поддържа и да бъде на тяхна страна. Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама приписва политическия си триумф на жена си Мишел.

" Очевидно не бих могъл да направя нищо от това, което съм постигнал без Мишел ", споделя президентът пред Опра Уинфри през 2011 година

" Попита ме какво поддържа здравия ми разсъдък, какво поддържа душевното ми равновесие, какво ми разрешава да се оправя с напрежението. Това е тази млада дама (посочвайки жена си Мишел)... Тя освен е чудесна първа дама, само че тя е и моята канара. Разчитам на нея по толкоз доста способи всеки ден ", споделя Барак Обама.

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг също отбелязва жизненоважната роля, която брачната половинка му Присила Чан играе в живота му. Техологичният гуру споделя, че Чан го е въодушевила непринудено да отдели време и да се заеме със обществена активност.

" Присила е най-важният човек в живота ми, тъй че може да се каже, че тя е най-важното нещо, което построих за времето ми тук ", споделя Зукърбърг по време на откриването на образователната 2017 година в Харвард (именно там двамата се срещат като студенти, б.р.).

Разбира се, освен дамите поддържат съпрузите си. Поп звездата Бийонсе описа пред Опра Уинфри през 2013 година, че брачният партньор й, рапърът и сполучлив предприемач Джей Зи е извънредно подкрепящ и й оказва помощ " на толкоз доста равнища ".

" Нямаше да бъда дамата, която съм, в случай че не се връщах вкъщи при този мъж. Това ми дава толкоз здрава основа ", споделя някогашната лидерка на Destiny`s Child.

И по този начин, какво може да създадем, с цел да накараме половинката ни да се възползва от нови благоприятни условия за работа?

Изразете възторг за опцията, успокойте колегата си и обсъдете изгодите от поемането на нова роля или предизвикателство, поучава изследването.

" Половинките могат да ви оказват помощ да преуспеете, като се възползвате от опциите, които ви дава животът. Или пък могат да попречват способността ви да преуспеете, правейки по-малко евентуално да преследвате опциите за напредък ", изяснява Фийни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР