Често чуваме, че закуската е най-важното хранен за деня, но

...
Често чуваме, че закуската е най-важното хранен за деня, но
Коментари Харесай

8 храни, които не бива да ядете на обяд

Често чуваме, че закуската е най-важното хранен за деня, само че това, което ядем за обяд също има голямо значение.

Ако изберете вярната композиция за обяд, може да имате сила през целия ден. Но в случай че не ядете подобаващите неща, ще бъдете раздразнителни и гладни през остатъка от деня.

Как ще се чувствате след обяда значително зависи от това, с което сте избрали да напълните чинията си. Има някои храни, които би трябвало да изключите изцяло. Ето кои са те:

1. Бял самун

Ако подберете верните съставки за вашия сандвич, той може да бъде здравословен и приемлив обяд. Но в случай че изберете бял самун, това няма да бъде тъкмо по този начин. Белият самун има висок гликемичен показател, което провокира скок на кръвната захар, което пък предизиква енергийна злополука и увеличение на апетита.

2. Майонеза

Това, което поставяте върху хляба, също е значимо. Дори единствено една супена лъжица майонеза обогатява вашия обяд с 100 калории. Също по този начин майонезата съдържа доста мазнини. Има други мазнини, които са здравословни, авокадото да вземем за пример.

3. Гранола блокчета

Гранола блокчетата наподобяват като страхотна добавка към обяда ви, само че истината е, че те оферират доста дребна хранителна стойност. Популярните гранола блокчета са с високо наличие на захар и доста малко протеини, с цел да ви заситят.

4. Плодово кисело мляко

Киселото мляко се класифицира като " здравословна храна ", само че плодовите кисели млека съдържат тонове захар. Всъщност, вашето обичано плодово мляко съдържа повече захар от една газирана напитка.

5. Чипс

Чипсът не прибавя нищо друго, с изключение на калории към вашата храна. Не съдържа фибри, както и белтъчини и даже не ви засища.

6. Захарни питиета

Газираните питиета не са единствените питиета, които би трябвало да избягвате. Енергийните питиета също имат високо наличие на захар. Тези питиета въздействат върху равнището на кръвната захар.

7. Салата с пиле

Повечето хора считат, че печено пилешко месо със салата е един здравословен и рационален обяд. Да, тези две неща са потребни, само че казусът е, че в този обяд липсват някои значими мазнини и фибри, които ви оказват помощ да се чувствате по този начин, като че ли сте се нахранили.

8. Голяма порция паста

Пастата не е нещо неприятно, само че порция паста, без добавени протеини няма да задоволи потребностите ви, а и може да се почувствате мързеливи по-късно.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР