Чешкото правителство възнамерява да подаде молба до долната камара на

...
Чешкото правителство възнамерява да подаде молба до долната камара на
Коментари Харесай

Чешкото правителство иска строги мерки срещу коронавируса до края на годината

Чешкото държавно управление има намерение да подаде молба до долната камара на Народното събрание на републиката с искане за удължение на изключителното състояние в страната, което би трябвало да завърши на 12 декември, до края на тази година. Това съобщи вицепремиерът и началник на Министерството на индустрията и търговията на Чешката република Карел Хавличек, представен от ТАСС.
" Без спешен режим няма да можем да държим [под контрол] актуалните [рестриктивни] правила ", акцентира политикът. " Извънредното състояние, в случай че всичко се развие добре, може да издържи до края на тази година. Нуждаем се от това ", съобщи той, съобщи БГНЕС.
 Чехия отваря магазини и заведения за хранене на 3 декември Чехия отваря магазини и заведения за хранене на 3 декември
Чешкото държавно управление съобщи в неделя, че ще отвори още веднъж магазини и заведения за хранене, музеи и галерии в цялата страна на 3 декември, защото...
Въведените в този момент ограничения не пречат на управляващите да ползват поетапно унищожаване на обществените ограничавания, наложени в страната заради пандемията на ковид. В четвъртък след затваряне от месец и половина (от 5 октомври) заведенията за хранене и други заведения за публично хранене, магазини и предприятия, предоставящи търговски услуги на популацията, ще възобновят работата си в страната. От този ден ще бъде отстранена възбраната за свободно придвижване на жители, която към момента е в действие от 23:00 до 05:00 часа.
" Това [облекчаване на ограниченията] ще засегне фундаментално [националната] стопанска система, само че не е цялостно деблокиране. По принцип ще обновим цялата [търговия на дребно], [търговските] услуги за популацията, ще се отворят заведенията за хранене при съблюдаване на [стриктни санитарни и епидемиологични] условия. Това е единственият метод, по който можем да стартираме да деблокираме стопанската система преди останалите европейски страни ", съобщи вицепремиерът на Чехия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР