Чешкото правителство въведе изискване всички деца да бъдат тествани за

...
Чешкото правителство въведе изискване всички деца да бъдат тествани за
Коментари Харесай

Всички ученици в Чехия ще бъдат тествани за COVID

Чешкото държавно управление вкара условие всички деца да бъдат тествани за като част от напъните за ограничение на мощното увеличение на новите случаи на болест с ковид, съобщи Асошиейтед прес. Всички съществени учебни заведения и гимназии ще бъдат задължени да тестват 1,4-те милиона възпитаници в страната на два стадия, на 22 и 29 ноември, сподели просветителният министър Роберт Плага.

Здравни специалисти предложиха всеобщото тестване. Служители споделиха, че пожарникари ще разнасят комплектите за бързи проби в страната. Здравният министър Адам Войтех сподели, че актуалното държавно управление и членове на опозицията, която завоюва парламентарните избори през октомври и ще образува бъдещото чешко държавно управление, са разискали спомагателни ограничения за справяне с ковид през днешния ден, предава.
 Увеличават се новозаразените с Covid-19 в Чехия Увеличават се новозаразените с Covid-19 в Чехия
Чехия се бори с поредна вълна на COVID-19 като разгласи през днешния ден нови 6274 случая на инфектирани, което е съвсем двоен растеж за седмица, заяви БНР...

" Изключително значимо за всички нас е да сме единни ", сподели Войтех. Той отхвърли да даде детайлности за новите ограничения, които държавното управление ще утвърди при започване на идната седмица. Войтех сподели, че двата екипа са се съгласили, че имунизационната акция е значима, защото броят на имунизираните в Чешката република е под междинния за Европейски Съюз. " Радвам се, че държавното управление ни слуша ", сподели по чешката социална телевизия Петър Смейкал, основният епидемиолог в пражкия Институт по клинична и пробна медицина.

Броят на новите доказани случаи на болест внезапно се увеличи тази седмица, което породи безпокойствие, че той ще продължи да пораства и ще се приближи до дневния връх от 17 776 случая, за които беше обявено на 7 януари. Чешката република заяви за 10 395 нови случая през вчерашния ден, към 2000 повече от преди седмица. Новите дневни случаи доближиха 14 539 във вторник, най-високият брой от 12 март. Седемдневната заболеваемост в страната доближи до 614 нови случая на 100 000 души през вчерашния ден, спрямо 558 нови случая на 100 000 души два дни преди този момент.

Чешките военни споделиха през днешния ден, че 40 военнослужещи ще бъдат пратени в лечебни заведения в източната част на Чешката република, с цел да оказват помощ на натоварени здравни чиновници. Чешката република е измежду най-тежко засегнатите от пандемията страни в Европейски Съюз. В страната с население 10,7 милиона души има общо 1,87 милиона случая на болест с ковид и от КОВИД-19 са умряли 31 355 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР