Чешкото енергийно дружество ЧЕЗ е отказало да преговаря с Индия

...
Чешкото енергийно дружество ЧЕЗ е отказало да преговаря с Индия
Коментари Харесай

ЧЕЗ преговаря само с Еврохолд за българските си активи

Чешкото енергийно сдружение ЧЕЗ е отказало да договаря с " Индия пауър ", което значи, че " Еврохолд " остава единствен претендент за активите му в България. Това оповестиха от bTV, цитирайки чешкото издание " Лидове вести ".
Оказва се, че от ЧЕЗ са отхвърлили офертата на " Индия Пауър ". Миналата седмица пък електроразпределителното сдружение приключи и контракта с " Инерком ", откакто компанията на Гинка Върбакова не получи позволение от Комисия за защита на конкуренцията за придобиване на активите на ЧЕЗ.
От централата на ЧЕЗ в Прага са отказали да разясняват тематиката.
В обявата на " Лидове вести " се показва, че към момента не е ясно каква е офертата на " Еврохолд ". Според източници на вестника обаче тя била по-добра от тази на " Индия Пауър ".
Припомняме, при започване на април стана ясно, че от " Еврохолд " са отправили самостоятелна оферта за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България. С това сагата към електроразпределителното сдружение се заплете.
На 30 ноември 2018 година изтече крайният период за закупуване на електроразпределителната компания ЧЕЗ, само че от Инерком бяха превели парите. Информацията бе от централата на компанията в Прага.
От компанията отхвърлиха да дадат детайлности какво ще стане, в случай че сумата не постъпи по сметката. Сроковете за разплащането са контрактувани сред двете компании през февруари.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи пред чешки евродепутат, че " при продобиване на избори в България, Българска социалистическа партия ще предприеме нужните дейности българската страна да се съобщи като кандидат-купувач и да взе участие в процедурата по продажбата ".
По искане на Българска социалистическа партия в Народното събрание бе основана и краткотрайната комисия по случая ЧЕЗ, която обаче приключи работа със заключението, че й е нужна още информация.
В рамките на абсурда в българския политически живот по едно време беше стартирано и желанието на страната да се включи в договорката. Това стана по време на среща на Гинка Върбакова в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов и министрите Дончев и Горанов. След това обаче концепцията не получи развиване и уточняване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР