Чешките национали тренират усилено статични положения преди домакинския мач срещу

...
Чешките национали тренират усилено статични положения преди домакинския мач срещу
Коментари Харесай

Чехите ще търсят победата днес със статични положения

Чешките национали упражняват интензивно статични положения преди домакинския мач против България. Това ще бъде и едното оръжие, което ще употребява селекционерът Ярослав Шилхави за квалификацията за Евро 2020. Мачът на ст. " Дженерали Арена " довечера е от 21.45 ч. наше време и ще се излъчи по Българска национална телевизия 1.

Другият акцент от подготовката на Шилхави за мача е видеоразбор на българския отбор, в който е наблегнато на играта на българите в офанзива и по какъв начин да се противодейства на нападателите ни. " Продължаваме да гледаме офанзивната фаза от играта на българите и тренираме на база на видяното. Но желаеме да се фокусираме най-много на нашето показване и по какъв начин да наложим предимство. Търсим нашите разновидности за нападението ни ", разяснява халфът на " Славия " (Прага) Томаш Сучек.

Нападателят на " Рома "  Патрик Шик пък добави: " Гледахме мачове на България, стараем се да изучим детайлите в играта им. Вече сме наясно с метода им на деяние. Знаем също, че някои техни значими футболисти липсват. Те обаче имат нов треньор, което ще ни затрудни, защото не знаем на кои футболисти ще разчита той. А и една такава смяна нормално стимулира един тим. Сложно е, тъй като в действителност не сме сигурни какво можем да чакаме от българите. "

Всички в чешкия отбор обаче са безапелационни, че желаят да заемат второто място в групата, а това минава през наложителни победи над България през днешния ден и против Черна гора в понеделник (този мач ще се играе още веднъж в Чехия - в Оломоуц).

Шик визираше неналичието на няколко контузени национали, най-много на централния бранител Николай Бодуров ( " ЦСКА-София " ), нападателя Станислав Костов ( " Левски " ), а и на халфа Марселиньо ( " Лудогорец " ).

Красимир Балъков, който нощес трябваше да даде конференция преди мача, от своя страна също приготвя някои изненади по състава и тактиката, с които да завоюва най-малко точка в дебюта си като народен селекционер. Според " Спортал "  едно от решенията му ще бъде да пусне за пръв път като титуляр 18-годишния нападател на " Черно море " Мартин Минчев. Балъков ще би трябвало да се пребори и с отрицателната статистика - от 5 мача с Чехия отборът на България има 4 загуби и 1 тъждество при голова разлика 11:1 в интерес на противника.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР