Чешката прокуратура обяви, че е повдигнала обвинение срещу бившия премиер

...
Чешката прокуратура обяви, че е повдигнала обвинение срещу бившия премиер
Коментари Харесай

Бившият чешки премиер Бабиш е обвиняем по дело за измама с евросубсидии

Чешката прокуратура разгласи, че е повдигнала обвиняване против някогашния министър председател Андрей Бабиш по дело за машинация с европейски дотации за фермата му отвън столицата Прага, оповестява Франс прес.

Разследващите настояват, че през 2007 година Бабиш е извадил фермата " Щъркелово гнездо " от своя холдинг " Агроферт ", с цел да може да получи дотация от Европейски Съюз в размер на два милиона евро. Полицията повдигна обвиняване против Бабиш тъкмо преди да стане министър-председател през есента на 2017 година Бабиш изрично отхвърля да е направил непозволени дейности, като назовава обвиняванията политически стимулирани.

67-годишният милиардер и популист е ръководител на центристкото придвижване AНO. Смята се, че той се приготвя за президентска кандидатура през идната година. Бабиш беше свален от власт на парламентарните избори предходната година, извоювани от дясноцентристка коалиция от пет партии, водени от сегашния министър председател Петр Фиала. Бабиш стана народен представител. Парламентът го лиши от имунитета му по-рано този месец, с цел да даде опция за покачване на обвиняването.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР