Чешката полиция отново препоръча да бъдат повдигнати на премиера Андрей

...
Чешката полиция отново препоръча да бъдат повдигнати на премиера Андрей
Коментари Харесай

Полицията поиска да бъдат повдигнати обвинения на премиера на Чехия за измама

Чешката полиция още веднъж предложи да бъдат повдигнати на премиера Андрей Бабиш обвинявания в машинация със средства от фондове на Европейския съюз, съобщи Асошиейтед прес.

Прокуратурата в столицата Прага заяви през днешния ден, че е получила резултатите от възобновено полицейско следствие за допустимо присъединяване на Бабиш в машинация в размер на 2 милиона $. Сега тя би трябвало да реши дали да повдигне обвинявания на премиера или да отхвърли настояването.

Преди две години чешката полиция направи аналогична рекомендация, само че прокурор реши да приключи делото. Впоследствие обаче решението беше анулирано от основния прокурор Павел Земан, който сподели, че то е било взето преждевременно и без съществуване на задоволително доказателства за покачване или отвод от покачване на обвинявания, напомня АП.

Не е ясно в какви периоди прокуратурата ще вземе новото си решение. Делото е в размер от 34 000 страници.

В случая става дума за плантация, която получила европейски средства, откакто собствеността ѝ била трансферирана от притежавания от Бабиш конгломерат от към 250 компании " Агроферт " на родственици на чешкия министър председател. Субсидиите били предопределени за междинни и дребни предприятия и заради тази причина " Агроферт " не би дала отговор на изискванията за тях. Впоследствие конгломератът на министър-председателя си върнал собствеността над фермата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР