Чешката Национална агенция за информационна и киберсигурност с 118 служители

...
Чешката Национална агенция за информационна и киберсигурност с 118 служители
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в европейския печат

Чешката Национална организация за осведомителна и киберсигурност с 118 чиновници публично стартира активност в град Бърно от 2 август, съобщи Prague Daily Monitor.
Очаква се чиновниците на организацията, която е част от Службата за национална сигурност на Чехия, да се усилят до 400 души. Директорът на новата организация, Душан Навратил съобщи, че тя ще пази против хакерски атаки, а също по този начин и ще следи дали осведомителните инфраструктурни системи в Чехия съблюдават актуалните критерии за сигурност.
Броят на хакерските атаки против значимата осведомителна инфраструктура в Чехия се усилва през последните няколко години, което е и повода за основаване на организацията. Подобни офанзиви могат да заплашат основните служби в страната, нейната сигурност и благоприятни условия за защита, както и частния бизнес и всекидневието на жителите.
Според социологическо изследване, извършено малко преди парламентарните избори през септември, множеството германци са по обезпокоени за околната среда, в сравнение с от тероризма или бежанската рецесия, написа The Local.
Според изследването на института „ Кантар Емнид “ 71% от респондентите сочат, че са най-притеснени от промените в климата. Това задминава терзания като началото на нови войни (65% от запитаните) или от тероризма (63%). Престъпността е мотив за терзание за 62% от хилядата участници в допитването, които са били помолени да посочат повече от един собствен боязън. Около 45% от запитаните се тормозят от миграцията на бежанци в страната, а минимум (33%) се тормозят от безработицата.
Въпреки, че климатичните промени са най-голямото терзание за германците, това наподобява, че не дава по-голяма поддръжка за „ Зелената “ партия, която би получила към 8% от гласовете съгласно други изследвания.
Белгийски жител попада в лист със 173 терористи от „ Ислямска страна “, изпратени от групировката назад в Европа. Местните медии настояват, че става дума за 24-годишен терористи, прочут като Абу Омар ал Белгики, написа The Brussels Times.
През май Интерпол е прехванал лист със 173 души, които са евентуална терористична опасност и които са били изпратени в Европа, с цел да правят самоубийствени атентати.
Сред имената попада белгиец. Той е от марокански генезис и до скоро се е бил в Мосул, преди градът в Ирак да бъде евакуиран. Не са известни негови фотоси, само че белгийските разследващи служби сочат, че той им е добре прочут.
Що се отнася до Англия, Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, очевидно е в обстановка „ той просто не е толкоз във вътрешността в нещата “, в случай че не се отнася до голф, написа английският всекидневник The Guardian.
Тръмп не изглеждаше изпълнен с удивление, когато говореше за родината на починалата си майка в изявление за пресата, отчитайки, че „ Вече не чуваме думата Британия “.
Американските англофили са стереотипно омагьосани от Бийтълс, абатството Даунтън и кралското семейство, само че президентът на Съединени американски щати е угрижен за последствията от възможна самостоятелност на Шотландия за откритото състезание по голф.
По време на изявлението, след дълго разискване на опазването на здравето, заетостта и фамилни въпроси, журналистът е попитал Тръмп, дали не може да даде повече елементи за комерсиалните договаряния с Англия, с цел да добави „ туита “ от сутринта.
Президентът е дал отговор: „ Не, само че мога да кажа, че ще имаме прелестни взаимоотношения с Обединеното Кралство. Имам предвид… Вече не чуваме думата Англия. Много е забавно. Все едно я няма. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР