Чесънът е една от най-старите зеленчукови култури Споменат още през

...
Чесънът е една от най-старите зеленчукови култури Споменат още през
Коментари Харесай

Ето защо трябва да смучите по една скилидка чесън всеки ден

Чесънът е една от най-старите зеленчукови култури

Споменат още през 2600 година прочие н. е. Върху глинени плочи на шумерите. Чесънът се е смятал за магическо растение и се е употребявал за избавяне на посевите от вредители. Според египетската легенда фараонът вкарва ежедневна порция чесън за робите, които построяват пирамидите, с цел да поддържат физическата си мощ. Гърците употребявали чесън с мед за лекуване на белодробни болести, както и за възстановяване на плодовитостта при мъжете. В Рим легионерите носели чесън на гърдите си като амулет и го употребявали като антибактериално и антипаразитно средство.

В Европа чесънът се е смятал за вълшебно и лечебно растение, употребява се за лекуване на чума и битка с зли духове. Първото научно изследване на чесъна, извършено в средата на XIX век от Пастьор, потвърди антибактериалните свойства на зеленчука – микробите не порастват в региони към скилидката. Чесънният разтвор се употребява в битката с инфекциите по време на Първата международна война. Зеленчукът е донесен в България през IX век.

Испанският град Лас Педрониерас публично се смята за международна столица на чесъна

Чесънът съдържа доста потребни субстанции: калий, калций, фосфор, витамини В и С, селен, манган, йод и етерични масла. В същото време чесънът е много висококалоричен артикул – 100 г съдържа 149 ккал. Но този лют зарзават се употребява в дребни количества и няма да навреди на фигурата. Чесънът обаче оказва помощ за увеличение на апетита.

Чесънът съдържа летливи артикули – летливи субстанции, които защищават растението от паразити и бактерии. Когато фитонцидите се употребяват в храната, се следят бактерицидни, антипаразитни и противогъбични резултати. В резултат на проучването се оказа, че група хора, които постоянно използват чесън, хващат простуда три пъти по-рядко от тези, които въобще не ядат чесън.

В китайската медицина чесънът се употребява за цялостно възобновяване на организма

За задачата се нарязва скилидка чесън, поставя се в устата и се премята с език. Процедурата би трябвало да се прави заран в продължение на 30 минути за изчистване на устната празнина.

Ефектът от смученето на чесъна е замайващ. Слюнката с потребните субстанции попада в кръвта, почиства съдовете и лимфата. Освен това чесънът укрепва устната празнина и приключва кървенето на венците.

След процедурата скилидката се изплюва, а зъбите се почистват, с цел да се отстрани неприятният аромат. Ако пастата за зъби не оказва помощ, пробвайте да дъвчете зрънце кафе, стръкче магданоз или „ звездичка “ карамфил.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР