Чесън в ухото? Може и да ви звучи странно, но

...
Чесън в ухото? Може и да ви звучи странно, но
Коментари Харесай

През нощта сложете чесън в ухото си. Ще бъдете приятно изненадани

Чесън в ухото? Може и да ви звучи необичайно, само че е превъзходен лек. Вижте в кои случаи!
Чесънът ще направи всяко ядене вкусно, само че да го ядете недопечен не е толкоз прелестно. На първо място ще имате неприятен мирис. Въпреки това, той е превъзходен за профилактика при настинки, по тази причина ние си го хапваме през цялата зима.
Оказва се обаче, че не всеки път е належащо да одобряваме чесънът през устатата! Срещу елементарна простуда чудесна предварителна защита е, като го сложим в ухото си.
Просто измийте добре една скилидка чесън и я сложете в ухото си като слушалка.

Не се опитвайте да бутате чесъна прекомерно на надълбоко в ухото си, тъй като може да увредите тъпанчетата. Предлагаме ви и един различен метод. Изстискайте сока от една скилидка чесън върху памучен тампон и го сложете в ухото си. Въпреки това, първият способ, е доста по-удобен.
Желателно е да оставите скилидката в ухото си през нощта. Съдържанието на витамини и минерали в този зарзават, оказват помощ да се справите с всички настинки и възпаления.
Не забравяйте: в случай че температурата не спада в границите на 2-3 дни, кашлицата и другите признаци единствено се влошат, потърсете лекарска помощ! Най-добре започнете профилактика с чесън. Така ще е по-вероятно да сте здрави през цялата година!

Ползи за здравето от чесъна:
Чрез чесъна може чудесно да си набавите манган – 23% от дневната стойност – съдържа жизненоважни ензими и антиоксиданти, които извършват какви ли не невероятни подвизи в нашите тела. Да назовем някои от тях – здравословното образуване на костите и съединителната тъкан, костния метаболизъм, усвояването на калций, както и вярното действие на щитовидната жлеза. Чесънът също съдържа 17% от дневната стойност на витамин В6, 15% на витамин С, по едно и също време разпределяйки в положителни количества калций, фосфор и селен.

Многобройни изследвания демонстрират здравословният капацитет на чесъна за съвсем всяка част на тялото, от премахването на тежки метали до предотвратяването на голям брой болести, такива като елементарната простуда, втвърдяването на артериите, гангрената, унищожаването на замърсителите в бебешките артикули, а даже и за закъснение на процеса на стареене.
Как да избирате и съхранявате чесъна:
Може да си закупите чесън на люспи, на прахуляк или паста, само че в случай че в действителност желаете да изпитате вкусовите и питателните изгоди от тази билка, пресният чесън е това, на което би трябвало да се спрете – и може да бъде открит в супермаркетите през цялата година.

Оглеждайте се за добре заоблени скилидки, със здрави, не накъсани люспи, да не са меки, сбръчкани, плесенясали или да са почнали да покълват. Всеки един от изброените признаци може доста да повлияе на усета и консистенцията на билката.
Инфо: Букварче

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР