Червеният кръст обяви, че след около 15 дни ще започне

...
Червеният кръст обяви, че след около 15 дни ще започне
Коментари Харесай

Червеният кръст започва да раздава хуманитарна помощ във Венецуела след 15 дни

Червеният кръст разгласи, че след към 15 дни ще стартира да раздава филантропична помощ във Венецуела , съобщи Франс прес.

Президентът на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец Франческо Рока съобщи, че организацията не желае акцията да бъде политизирана.

" Предполагаме, че след към 15 дни ще сме подготвени да стартираме да раздаваме помощта. Надяваме се, че първоначално ще можем да помогнем на към 650 000 души ", сподели Рока на конференция.

Той акцентира, че организацията му ще работи в сходство с правилата на безпристрастност, индиферентност и самостоятелност .

Във Венецуела има огромен дефицит на храна и медикаменти. Раздаването на филантропичната помощ е тематика на спор сред президента Николас Мадуро и венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо, който бе приет за краткотраен президент на Венецуела от близо 50 страни.-->

Противниците на Мадуро се пробваха на 23 февруари да внесат във Венецуела филантропична помощ , само че граничните служби им попречиха, напомня Франс прес.

Рока разгласи, че е подготвен да употребява и струпаната по границите с Колумбия и Бразилия филантропична помощ, само че при съблюдаване на разпоредбите на неговата организация.

" Въпросът е мощно политизиран. Ако тази помощ подхожда на разпоредбите и протоколите ни, ние явно бихме могли да я употребяваме ", означи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР