Червените боровинки, често свързвани с празнични ястия и тръпчиви сосове,

...
Червените боровинки, често свързвани с празнични ястия и тръпчиви сосове,
Коментари Харесай

Червените боровинки и техните ползи за кожата

Червените боровинки, постоянно свързвани с празнични ястия и тръпчиви сосове, оферират повече от просто изблик на усет.

Тези дребни, живи плодове съдържат мощен хранителен резултат, който надвишава кулинарната им приложимост.

Богати на антиоксиданти, витамини и други съществени съединения, боровинките могат да допринесат доста за поощряване на здрава и сияйна кожа.

реклама

Има голям брой изгоди от алената боровинка за кожата. От акне до липса на здравословен искра.

Сокът от алена боровинка е известна напитка и е шлагер в света на хубостта. Червеният кръговиден и корав плод е цялостен с витамини и минерали.

Какви са изгодите от алената боровинка за кожата?

Ето някои от аргументите, заради които този плод може да бъде удобен за здравето на кожата ви.

1. Антиоксидантна мощ

Червените боровинки са известни с високото си наличие на антиоксиданти, изключително на витамин С, флавоноиди и полифеноли.

Антиоксидантите играят решаваща роля в неутрализирането на свободните радикали, нестабилни молекули, които могат да увредят клетките на кожата и да допринесат за преждевременното стареене.

Включвайки боровинки в диетата си, вие осигурявате на кожата си натурален предпазен механизъм против оксидативен стрес, помагайки за поддържане на младежкия й тип.

2. Подсилване на витамин С

Витамин С, главен хранителен детайл за здравето на кожата, участва в обилие в алените боровинки.

Витамин С, който се намира в алените боровинки, играе решаваща роля в синтеза на колаген. Колагенът е протеин, който е виновен за придаването на конструкция и разтегливост на вашата кожа.

Като усъвършенстват образуването на колаген, боровинките способстват за еластичността на кожата и по-гладкия загар, което я прави добра съставна част срещу стареене.

реклама

3. Противовъзпалителни свойства

Възпалението е постоянно срещан фактор при разнообразни кожни проблеми, в това число акне и зачервяване.

Червените боровинки имат противовъзпалителни свойства, дължащи се на тяхната неповторима композиция от биоактивни съединения.

Много кожни болести, в това число зачервяване, отичане и неспокойствие, постоянно се дължат на инфектиране. Червените боровинки могат да понижат тези признаци и да обезпечат по-равномерен звук на кожата, като успокояват кожата.

Редовната консумация на червени боровинки може да помогне за усмиряване на раздразнената кожа и понижаване на зачервяването, допринасяйки за цялостния по-спокоен загар.

4. Естествено ексфолиране

Червените боровинки съдържат алфа хидрокси киселини (AHA), естествени ексфолианти, които нежно отстраняват мъртвите кожни кафези.

Ексфолирането отстранява мъртвите кожни кафези от повърхността, тъй че постоянното ексфолиране с артикули въз основата на алена боровинка може да усъвършенства текстурата на кожата, като я направи по-гладка и блестяща.

То също е от значително значение за поддържане на ослепителен и равен загар. Можете да се възползвате от преимуществата на боровинките, като ги включите в домашно приготвени маски за лице или употребявате артикули за грижа за кожата, съдържащи екстракти от алена боровинка.

5. UV отбрана

Полифенолите, открити в алените боровинки, са посочили капацитет за предложение на отбрана против нездравословните резултати на UV радиацията.

Въпреки че не е сурогат на слънцезащитния крем, включването на боровинки във вашата диета може да обезпечи спомагателен пласт отбрана против увреждане на кожата, породено от слънцето.

реклама

6. Хидратация

Червените боровинки имат високо наличие на вода, което оказва помощ за поддържане на кожата хидратирана.

7. Предотвратява акне

Бактериите по повърхността на кожата могат да запушат порите и да доведат до развиване на акне.

Антибактериалните съединения в алените боровинки могат да инхибират растежа на тези бактерии, като понижават вероятността от формиране на акне и предизвикват по-чиста кожа.

Как да употребявате алените боровинки при проблеми с кожата?

Червените боровинки могат да се употребяват по разнообразни способи за справяне с разнообразни кожни проблеми.

1. Пресни боровинки

Насладете се на боровинките в естественото им положение като лека закуска или ги прибавете към салати за лют привкус.

2. Сок от алена боровинка

Изберете неподсладен сок от алена боровинка, с цел да увеличите оптимално изгодите за кожата. Разредете го с вода или го включете в смутита за освежаваща напитка.

3. Домашни маски за лице

Създайте подхранващи маски за лице, като смесите пресни боровинки с кисело мляко или мед. Нанесете сместа върху лицето си, оставете я да работи 15-20 минути и изплакнете за подмладяващо лекуване.

4. Продукти за грижа за кожата

Потърсете артикули за грижа за кожата, които включват екстракти или масла от алена боровинка за спомагателни антиоксидантни и ексфолиращи изгоди.

Тези артикули могат да обезпечат преимуществата на алените боровинки непосредствено на кожата ви, като оказват помощ за хидратацията, производството на колаген и антиоксидантната отбрана.

5. Ексфолиращ скраб

Направете ексфолиращ скраб, като смесите пюре от алена боровинка със захар или сол. Нежно го масажирайте върху кожата си, с цел да се отървете от мъртвите кожни кафези. Редовното ексфолиране може да усъвършенства текстурата на кожата и да насърчи лъчезарен загар.

6. Масло от алена боровинка

Помага за навлажняване на кожата, понижаване на фините линии и обезпечава натурален искра. Смесете няколко капки масло от семена на алена боровинка с нормалния си овлажнител или го нанесете непосредствено върху кожата си.

Предпазни ограничения

Въпреки че алените боровинки оферират многочислени изгоди за кожата, значимо е да имате поради всевъзможни евентуални алергии или сензитивност.

Освен това, несъразмерната консумация на артикули от алена боровинка, изключително тези с добавени захари, може да има неподходящи резултати.

Както при всички промени в диетата или грижата за кожата, целесъобразно е да се консултирате със здравен експерт за персонализиран съвет.

Червените боровинки и техните изгоди за кожата

В умозаключение, живият червен колорит на алените боровинки е освен образно прелъстителен, само че и индикативен за обичащите кожата съединения в тях.

Включването на боровинки във вашата диета и рутинна грижа за кожата може да способства за по-здравословен и по-сияен загар.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР