Чертите на характера имат пряко отношение не само към това

...
Чертите на характера имат пряко отношение не само към това
Коментари Харесай

Черти на характера могат да предпазят от загуба на паметта

Чертите на характера имат директно отношение освен към това по какъв начин се усещаме, само че и дават отражение върху здравословното положение. Проучване открива, че хората, които имат почтеност, екстравертност и са позитивно настроени, демонстрират по-малка възможност от развиване на деменция. Съответно, хората, които са по-негативни и невротични, демонстрират тъкмо противоположното.

Проучване на учени от Калифорнийския университет - Дейвис изследва връзката сред личността и качествата, които я съставляват и риска от развиване на деменция. То е оповестено в.

Вниманието е концентрирано върху пет съществени черти на характера. Това са: неприкритост - когато личността е отворена за нови преживявания; почтеност - има съществуване на стимулирана и добра работна етика; екстравертност — личността е общителна; хрисимост — когато се почита непознатото мнение и има съгласие с другите; също и невротизъм - присъщ за персони, които са несигурни и постоянно прекомерно прочувствени. Освен това откривателите обръщат внимание на въздействието на позитивния и негативния резултат от тези черти на характера.

В изследването са включени данните на 44 531 души. Възрастта им е била от 49 до 81 години при започване на проучването. Установява се, че с увеличението на възрастта връзката сред другите видове персони и риска от деменция става по-силна.

Учените считат, че резултатите могат да са потребни и да оказват помощ за намаляване на възможните когнитивни проблеми в бъдеще. Като с изключение на да се обръща внимание на психическото положение, би трябвало да се имат поради и други здравословни привички.

Освен всичко друго, хората, които имат гореспоменатите позитивни качества са и по-отворени към препоръки и взимане на ограничения във връзка с здравето. Те постоянно имат и здравословни привички, като добър сън, вършат извършения, употребяват здравословна храна, правят действия, които подтикват мозъка и са изложени на по-малко стрес. Същевременно са склонни да заобикалят пиенето на алкохол, тютюнопушенето или водят по-малко застоял метод на живот.

Така че, в случай че работите над своите черти на характера, може да повишите и опциите да сте в по-добро здравословно положение с напредването на възрастта. За да разчитате на добра памет и качествена работа на мозъка в бъдеще, може да бъдете по-общителни, добросъвестни, открити и сговорчиви.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР