Чернокожият депутат Джъстин Пиърсън от „тройката от Тенеси“ казва, че обмисля повдигане на обвинения, след като председателят на Камарата на представителите го блъсна в разгорещен разговор, уловен на видео

...
Републиканският председател на Камарата на представителите Камерън Секстън може да
Коментари Харесай

Републиканският председател на Камарата на представителите Камерън Секстън може да има правни проблеми след конфронтация между него и Демократическата партия Държавният представител Джъстин Дж. Пиърсън доведе до физически сблъсък на председателя с чернокожия депутат във вторник.

Общото събрание на Мемфис Тенеси във вторник беше изпълнено с шумни скандирания, страстни протести и разгорещени спорове, които доведоха до бой избухна на пода на монтажната зала. Инцидентът, заснет от камера, показва, че Камерън блъска Пиърсън, докато Пиърсън се изправя срещу него относно липсата на законодателство за контрол на оръжията. Не е ясно кой е започнал блъскането.

Контролът върху оръжията беше огромна тема на събранието този ден. Тази специална законодателна сесия се проведе в пряк отговор на една от най-лошите училищни стрелби в историята на щата.

Свързани: Къде е нашият законопроект срещу престъпленията от омраза към чернокожите?': Джаксънвилският долар Общата стрелба е още един пример защо чернокожите американци се нуждаят от специално законодателство за възпиране на расистки нападатели

На 27 март в Нешвил, Тенеси, избухна стрелба в частно християнско училище, където седем души, вкл. трима 9-годишни ученици бяха убити от 28-годишната Одри Хейл. Хейл беше застрелян, когато се изправи срещу двама ветерани служители на реда.

Разследващите откриха, че Хейл е бил диагностициран с психични проблеми, според шефа на полицията в Metro Nashville Джон Дрейк на пресконференция. Но въпреки това Хейл успя да закупи седем огнестрелни оръжия от пет различни магазина. При стрелбата са използвани три от тези огнестрелни оръжия. Тъй като в Тенеси няма закони за червен флаг, опасенията за психичното здраве не биха били достатъчни, за да отнемат огнестрелните оръжия на Хейл.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО ТУК.


Нещата вече бяха напечени за Камарата на представителите преди инцидента във вторник заради гласуването предишния ден. В понеделник Камарата на представителите, ръководена от Републиканската партия, гласува за затварянето на устата на Пиърсън и друг член на Демократическата партия, които бяха изключени от камарата по-рано тази година.

Респ. Джъстин Джоунс от Нешвил беше счетен за неправилен на два пъти по време на дебата в понеделник, което доведе до гласуване, за да го накара да млъкне до края на деня. Това беше 70-20 между партийните линии, което доведе до напускане на демократите в знак на протест срещу решението.

Във вторник партийното съперничество ще пламне отново, когато Пиърсън, държейки знак в знак на протест, се приближи до Секстън в средата на залата. Не е ясно какво точно е казано между тях, но резултатите доведоха до това, че Секстън блъсна Пиърсън в отговор.

Мъжете бяха бързо разделени, преди ситуацията да ескалира допълнително.

Точката на спора между двамата произтичаше от несъгласията за приемане на законопроект, който ще затегне разпоредбите върху контрола върху оръжията, предложен от републиканския губернатор на Тенеси Бил Лий.

„Докато казвах на говорителят, че не правим достатъчно, докато казвах, че това е срамно и позорно за хората в щата Тенеси, че ни е омръзнало да ходим на погребения, говорителят жестоко ме блъсна в гърдите“, каза Пиърсън . „И тогава други членове на неговата група също ме бутнаха обратно към бюрото на чиновника.“

Секстън, от друга страна, каза: „Казах му да не ме блъска. Охраната ми сложи ръце на гърба, което ме събори напред, а фотографът, като го погледнете, беше отляво, така че се преместихме надясно. В този момент се преместихме надясно и конгресменът Пиърсън влезе и ме удари от дясната страна.

Според директора по комуникациите Дафни Томас, Pearson преглежда правните възможности с адвокат.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР